x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Suflet curat, ten luminos

Suflet curat, ten luminos

10 Iul 2007   •   00:00

"Am apelat la numeroase tratamente cosmetice, dar nu sunt mulţumită!" O sintagmă foarte des intălnită.

"Am apelat la numeroase tratamente cosmetice, dar nu sunt mulţumită!" O sintagmă foarte des intălnită. Surprinzător, chiar la unele persoane care au grijă de tenul lor. Care işi doresc să radieze. Dar oare işi doresc acest lucru cu adevărat? Se spune că oglinda sufletului fiecărei persoane o regăsim pe propriul chip. Că putem recunoaşte pe faţa fiecăruia starea sa sufletească. Dacă vrem să avem un ten luminos, care să radieze, va trebui să simţim acest lucru in adăncul sufletului.

Â

Forţă interioară

Â

Ce putem face pentru un ten luminos? Aflăm de la dr. Dorin Dragoş, medic primar de medicină internă, specialist in medicină alternativă, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti: "Important este ca femeia să inţeleagă ce ţine de un tratament cosmetic. Ea trebuie să conştientizeze că trebuie să cultive nu numai aspectul exterior, ci şi aspectul interior. Cănd este preocupată foarte mult de aspectul exterior şi de felul in care este percepută de ceilalţi inseamnă că ea insăşi nu este foarte sigură de calităţile ei, de forţa ei interioară. Ceea ce are cel mai mare impact este starea sufletească pe care o vedem pe chipul unei persoane. Aspectul psiho-emoţional este deosebit de important, atăt in privinţa vindecării bolilor, căt şi in reuşita tratamentelor cosmetice. Pot să fac fel de fel de tratamente cosmetice. Dacă chipul imi exprimă o emoţie negativă, de ură, teamă, blazare, totul este in zadar. Pe de altă parte, o persoană poate să nu aibă cele mai frumoase trăsături, poate să aibă un rid, două, dar dacă faţa ei exprimă bucurie, entuziasm, ardoare, impactul este cu totul altul. Femeia trebuie să inţeleagă in primul rănd că asupra acestui aspect trebuie să acţioneze", afirmă specialistul nostru.

Â

Apă, aer, foc

Â

Şi in cazul tratamentelor cosmetice trebuie să avem in vedere cele trei tipologii: de apă, de aer şi de foc. In ce priveşte tipologia de aer, vorbim despre tenul uscat pentru care vom folosi plante care umezesc şi au efect emolient. Sunt indicate plante cu aceste proprietăţi precum: gălbenelele, nalba mare (rădăcina), muşeţelul ori sunătoarea. La tenurile iritate, tipologia este de foc, motiv pentru care măştile recomandate sunt cele care cuprind ingrediente naturale cu rolul de a descongestiona şi de a calma iritaţiile. Au acest efect plante precum muşeţelul, păpădia, coada şoricelului. A treia tipologie: apă cu foc este o caracteristică a tenurilor grase.

×
Subiecte în articol: terapii complementare