x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Tratamente blânde contra asteniei

Tratamente blânde contra asteniei

de Gina Matei    |    06 Apr 2010   •   00:00
Tratamente blânde contra asteniei
Sursa foto: /Thinkstock

Trecerea de la un anotimp la altul înseamnă pentru unii dintre noi in­sta­­larea asteniei. Şi pentru că este vremea când creşte frecvenţa cazurilor de astenie, Cristina Bălă­nescu, medic primar medicină genera­lă, cu competenţă în terapii complementare de la Centrul Me­dical Clar Med, vă oferă câteva soluţii naturiste.


PLIMBĂRI RELAXANTE ŞI BĂI DE SOARE
În primul rând, trebuie adoptat un stil de viaţă sănătos, spune specialistul nostru. Optaţi pentru o alimen­taţie bogată în fructe, legume, lactate. Eliminaţi tutunul, alcoolul şi cafeaua. În schimb, includeţi în programul zilnic plimbări relaxante în aer liber. Nu uitaţi de băile de soare!


MUŞEŢEL ŞI TEI
Nu doar băile de soare fac minuni pentru starea de bine! Puteţi încerca şi băile de plante. În apa de baie se pot adăuga pin sau muguri de brad. Re­zul­tat: vă veţi simţi mult mai relaxat.
Totodată, se pot face băi în care adă­ugăm ulei din muguri de pin. La o cadă cu apă se adaugă o lingură de ulei.
Muşeţelul şi teiul vă calmează, relaxează, dar şi energizează. Puneţi 100 g flori de muşeţel şi 150 g flori de tei într-un săculeţ de pânză. Săculeţul se introduce într-un litru de apă clocotită. Se lasă 10 minute, după care atât apa, cât şi săculeţul se pun în apa din cadă.


MASAJ CU ULEIURI ESENŢIALE
Benefic pentru tratarea asteniei este şi masajul cu ulei de muşeţel, ulei de trandafir şi ulei de lămâie. Acestea se adaugă în ulei extravirgin de măsline.


BUSUIOC
Pentru tratarea simptomelor asteniei de primăvară, specialistul nostru recomandă şi tratamentul fitotera­peutic. În acest sens, se dovedeşte foarte utilă cura cu suc de orz verde. Se vor consuma 2 linguri pe zi.

Bogate în vitamine şi minerale, fructele de măceşe şi cătină sunt şi ele recomandate. Astfel, la 250 ml de apă se adaugă o lingură din amestecul în părţi egale de măceş şi cătină. Se fierbe 10 minute, se strecoară şi se îndulceşte cu miere când începe să se răcească apa.
Infuzia de busuioc vine şi ea de hac asteniei. Se pune o linguriţă cu frunze de busuioc la 250 ml de apă, se infuzează 5 minute, se strecoară şi se beau 2 căni pe zi.

×
Subiecte în articol: terapii complementare