x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Tratamente naturiste. Ceaiul de banane face adevărate minuni

Tratamente naturiste. Ceaiul de banane face adevărate minuni

06 Oct 2016   •   08:56
Tratamente naturiste. Ceaiul de banane face adevărate minuni

Stresul și grijile cotidiene sunt motive suficient de puternice pentru ca nopțile multora dintre noi să devină albe. Din fericire, există un ceai împotriva insomniei, ceaiul de banane, care face adevărate minuni.

Poate că ai mâncat până acum bananele așa, proaspete. Ori în deserturi, mai ales în celebrul „banana splite” cu banane rumenite și caramelizate, ori în înghețate și milk-shake-uri. Iată cum le poți folosi și pentru sănătatea ta!

Beneficiile consumului său sunt nenumărate: te ajută să adormi rapid, să ai un somn liniștit și fără întreruperi, să te trezești mult mai odihnită și mai plină de energie a doua zi, scrie publika.md. Ceaiul-minune este, de fapt, o băutură gustoasă, dulce și aromată, obținută prin fierberea unei banane.

Pentru prepararea ceaiului-minune ai nevoie de o banană medie și de un vârf de cuțit de scorțișoară. Taie cele două capete ale bananei, iar restul bucăţii se pune într-un ibric cu apă fiartă. 

Cum se face ceaiul de banane

Se lasă la fiert timp 10 minute, apoi se scoate fructul din apă. În acest ceai, deşi plăcut la gust, se mai poate adăuga un praf de scorțișoară, pentru o aromă și mai plăcută. Nu se pune zahăr.

Ceaiul de banane se poate face cu banana decojită sau cu coajă. În cazul în care alegeţi să faceţi ceaiul din banane cu tot cu coajă, atunci fructul trebuie spălat bine. De asemenea, dacă preferaţi ceaiul cu coajă, atunci acesta se lasă la fiert 15-20 de minute.

Pentru ca somnul să vină mai repede, după o zi stresată, ceaiul de banane se bea cu o oră înainte de culcare. 

În plus, o ceaşcă cu ceai de banane este bogată în nutrienţi esenţiali, având numeroase beneficii pentru sănătate.

×
Subiecte în articol: Ceaiul de banane