x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare TRATAMENTE NATURISTE. Cel mai bun remediu al naturii pentru INFERTILITATE. Planta de care femeile nu ar trebui să se despartă. 7 beneficii ale ei

TRATAMENTE NATURISTE. Cel mai bun remediu al naturii pentru INFERTILITATE. Planta de care femeile nu ar trebui să se despartă. 7 beneficii ale ei

05 Feb 2017   •   08:46
TRATAMENTE NATURISTE. Cel mai bun remediu al naturii pentru INFERTILITATE. Planta de care femeile nu ar trebui să se despartă. 7 beneficii ale ei

Strălucind ca diamantul în lumina curată a dimineților de vară, această plantă este înzestrată cu darul vindecării, în special în cazul suferințelor femeiești.

Planta aceasta are puternice proprietăți astringente, antidiareice, diuretice, antiinflamatoare, cicatrizante și antihemoragice, folosită atât în scop cosmetic, cât și în tratarea multor afecţiuni.

Planta perenă, cu acțiune tămăduitoare are înălțimea de până la 40-50 de centimetri și poate fi întâlnită mai ales în zonele montane. În scop medicinal, se recoltează partea aeriană înflorită, care se lasă la uscat pe hârtii albe în încăperi uscate şi aerisite. Se poate păstra astfel vreme de doi ani, în pungi de hârtie sau în săculeţi de pânză.

Este recomandată pentru toate afecţiunile ginecologice, dar şi pentru tratamentul afecţiunilor cavităţii bucale, pentru reumatism, scleroză.

Iată câteva dintre beneficile acestei plante:

1. Îmbunătățește fertilitatea

Specialiștii în medicină aleopată afirmă cu tărie că această plantă reprezintă cel mai bun remediu natural pentru infertilitate. Terapia este eficientă pentru femeile la care infertilitatea apare pe fondul menstrelor neregulate, al tulburărilor hormonale sau al endometriozei. De asemenea, administrarea ei este printre puținele remedii cunoscute care ajută la fixarea sarcinii și la evitarea avortului spontan. Tratamentul cu această plantă contra infertilității constă în spălături vaginale cu infuzie combinată, făcute cu ajutorul irigatorului.

2. Tratează chisturile ovariene

.............

Află alte utilizări ale acestei plante medicinale uluitoare și, mai ales, care este numele ei

×