x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Tratamente naturiste. Cele mai bune plante medicinale pentru a stimula funcţionarea creierului

Tratamente naturiste. Cele mai bune plante medicinale pentru a stimula funcţionarea creierului

28 Iul 2017   •   12:48
Tratamente naturiste. Cele mai bune plante medicinale pentru a stimula funcţionarea creierului

Dacă doriți să vă îmbunătățiți funcționarea creierului, puteți obține un avantaj prin folosirea anumitor tratamente naturiste care vor stimula activitatea cerebrală.

Potrivit unui studiu brazilian, apigenina, o substanţă care se găseşte în unele plante, cum ar fi muşeţel şi pătrunjel, dar și în cimbru și piper roșu, ar îmbunătăți conexiunile dintre celulele cerebrale. Această descoperire ar putea fi un pas înainte în cercetare pentru a trata boli ca schizofrenia, Alzheimer și Parkinson.

Pătrunjelul, muşeţelul, cimbrul şi alte plante ajută memoria, se arată într-un studiu recent realizat de cercetătorii de la Institutul de Cercetare şi Educaţie de la Universitatea Federală din Rio de Janeiro şi de la Universitatea Federală din Bahia, Brazilia.

Într-adevăr, apigenina și substanțe din același grup, cunoscut sub numele de flavonoide sunt benefice pentru memorie şi învăţare. Acest concept nu este însă cu totul nou. Mai multe experimente pe animale au dovedit impactul pozitiv al flavonoidelor.

Citeşte şi
 Incredibil! O plantă pe care o crești acasă, în ghivece, vindecă miraculos 100 de boli

Noutatea este că studiul evidențiază efectul direct pe care aceste substanțe îl au asupra celulelor umane, precum și mecanismul lor de acţiune. Flavonoidele sunt prezente în cantități mari în anumite produse alimentare. Prin urmare, cercetătorii au ajuns la concluzia că o dieta bogată în flavonoide poate influența formarea de neuroni, dar şi modul în care ei comunică în creier.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că, prin aplicarea apigeninei la celulele stem, acestea generează neuroni .............

Citește continuarea pe Antena Satelor și află cum poți stimula regenerarea neuronilor prin tratamente naturiste

×