x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Tratamente naturiste. Merișorul, „doctorul din munți”. 8 boli pe care le vindecă

Tratamente naturiste. Merișorul, „doctorul din munți”. 8 boli pe care le vindecă

11 Dec 2015   •   09:30
Tratamente naturiste. Merișorul, „doctorul din munți”. 8 boli pe care le vindecă

Merişorul este o plantă ce creşte în zone montane, la altitudini de peste 1300 m și e recomandat în multe tratamente naturiste. În medicina tradiţională, merişorul este binecunoscut şi utilizat pentru proprietăţile sale vindecătoare.

Frunzele merişorului, mereu verzi, conţin taninuri (substanţe antimicrobiene şi antioxidante), flavonoide (antioxidanţi), având o puternică acţiune antiinfecţioasă.
Fructele merişorului se aseamănă la formă cu afinele, însă culoarea diferă.
Merişorul este un dezinfectant urinar şi lizeaza uraţii; este principala specie pomicolă ale cărei extracte (din fructe, frunze, muguri) lizează (dizolvă, netezesc) uraţii.
Utilizat în prepararea tincturilor sau a infuziilor, această plantă este extrem de eficientă în tratarea multor probleme de sănătate, printre care se numără :

Citeşte şi
 Incredibil! O plantă pe care o crești acasă, în ghivece, vindecă miraculos 100 de boli

1. Infecţiile urinare
Planta de merişor este o adevarată colecţie de substanţe cu efect antibiotic, extrem de eficiente în lupta cu infecţiile bacteriene de la nivelul vezicii urinare. Anumite substanţe naturale din compoziţia merişoarelor (proantocianidele) împiedică ataşarea bacteriilor responsabile de producerea infecţiilor urinare, de pereţii vezicii urinare şi cei ai tractului urinar.

2. Infecţiile gastrice cu Helicobacter pylori ( gastritele)
Merişorul şi sovarvul (oregano) administrate sub formă de comprimate 5 zile înainte, pe tot parcursul şi 5 zile după tratamentul antibiotic de eradicare a infecţiei gastrice cu Helicobacter pylori, asigură o mai bună eficienţă tratamentului şi o rată crescută de vindecare. Aceasta se datorează substanţelor conţinute de merişor, care au efect antibiotic natural.

3. Gripa, răceala
...............

Află pe ANTENA SATELOR pentru ce alte boli merișorul e recomandat în TRATAMENTE NATURISTE

×