x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Tratamente naturiste. Păpădia şi beneficiile ei

Tratamente naturiste. Păpădia şi beneficiile ei

09 Apr 2016   •   12:59
Tratamente naturiste. Păpădia şi beneficiile ei

Rudă mai săracă (și „nedomesticită”) a salatei pe care italienii o numesc rucola, păpădia autohtonă e foarte apreciată în tratamente naturiste. În popor se spune că păpădia vindecă o sută de maladii. Păpădia este folosită în alimentaţie din vremea strămoşilor noştri, cu ea putem prepara o varietate de alimente sănătoase şi gustoase.

În China, păpădia este considerată un aliment. Ea este special cultivată pe plantaţii, ca ingredient pentru salate de vitamine, diferite lichioruri şi băuturi, medicamente care pot fi făcute din frunze suculente şi rădăcini şi, desigur, dulceaţa din flori de păpădie, care în toate timpurile a fost populară.

Te-ar mai putea interesa si: Aceste 8 alimentele combat colesterolul. Include-le în dietă!

Datorită culorii aurii, aromei plăcute şi unui număr mare de proprietăţi de vindecare conţinute în aceste "picături mici de soare", ea se numeşte mierea de păpădie.

Păpădia nu este doar un produs gustos, ci şi un remediu de tratare a colecistitei şi hepatitei. Ea curăţă ficatul, stomacul şi previne excelent bronşita şi astmul. Practic, nu are contraindicaţii. Multe gospodine, odată ce au încercat să gătească dulceaţa din păpădie, includ această reţetă pentru totdeauna în cartea lor de bucate. Pentru a face dulceaţă, trebuie ...............

Citește mai mult despre folosirea păpădiei în TRATAMENTE NATURISTE

×