Tratează sterilitatea, reglează colesterolul și tensiunea, ajută în cura de slăbire. Și nu se opresc aici, când vine vorba de sănătatea ta!
Aceste fructe, cu un conținut de 20 de ori mai bogat de vitamina C decât portocalele, sunt recomandate în tratarea afecțiunilor întregii familii. Efectele curative ale acestor fructe mici și roșii, uneori și verzi, sunt menționate de medicina tradițională chineză încă de acum 3.000 de ani.
Ele sunt o sursă naturală de sănătate, având în compoziția lor acizii citric, malic (ideal in acidificarea urinei) si tartric, celuloza, recunoscută pentru reglarea tractului intestinal, calciu, fier, fosfor, pectine, potasiu, sodiu, substanțe grase, zaharuri și vitaminele A, B1, B2, C, P.
Datorită proprietăților sale de top, acestea pot trata cu succes afecțiunile respiratorii, iar nutrienții din compoziție ajută la absorbția vitaminelor, mineralelor și proteinelor din hrana zilnică. În plus, pot fi considerate un adevărat medicament pentru ficat și vezica biliară, având și importante influențe asupra activității cardiovasculare.
Cercetările au arătat că favorizează formarea globulelor roșii, iar o cură susținută poate întări unghiile și dinții sensibili. De asemenea, au și proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene puternice.
Având numai 48 de calorii / 100 grame, sunt recomandate în curele de slăbire, pentru efectul lor tonic, dar au și importante beneficii asupra fertilității feminine, protejând întregul aparat reproducător.
Tratează sterilitatea și alte 22 de afecțiuni
Acestea sunt beneficiile pe care consumul acestor fructe le aduce sănătății:
1. extractul din aceste fructe încetinește activitatea osteoclastică, cea de distrugere a oaselor
2. previn hiperlipidemia (dereglări ale nivelului de lipide și lipoproteine din sânge) prin atenuarea stresului oxidativ care are loc odată cu procesul de îmbătrânire
3. acționează asupra tensiunii arteriale, fiind recomandate hipertensivilor
4. mențin rinichii sănătoși și previn infecțiile urinare și uterine
5. sucul din aceste fructe este util pentru îmbunătățirea vederii, reduce riscul de cataracta sau hipermetropie, dar și al degenerării maculare. Consumă-le alături de miere pentru îmbunătățirea vederii
Citește mai departe și află care e numele acestui fruct miraculos și care sunt beneficiile lui pentru sănătate