x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Uleiul cu proprietăți antivirale și antibacteriene. Eficient împotriva răcelilor și în tratarea rănilor

Uleiul cu proprietăți antivirale și antibacteriene. Eficient împotriva răcelilor și în tratarea rănilor

de Redacția Jurnalul    |    05 Iun 2023   •   19:15
Uleiul cu proprietăți antivirale și antibacteriene. Eficient împotriva răcelilor și în tratarea rănilor
Sursa foto: a1.ro

Un anumit ulei are proprietăți antivirale dar și antibacteriene, dezvăluie Lidia Fecioru.

Uleiul care sparge membrana bacteriană şi e un foarte bun antiviral. Lidia Fecioru: "Puţină lume ştie"

Puţină lume ştie, însă acest ulei e un foarte bun antiviral şi poate sparge membrana bacteriană, a dezvăluit bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.

"E un sfat mai mult decât un leac. Poate că oamenii, mulţi, ştiu, dar care nu ştiu să îşi noteze acum. O să vorbim despre uleiul de coriandru.

Uleiul de coriandru, poate că puţină lume ştie, e foarte bun antiviral, antistafilococic. Aşa că să îl folosim atunci când avem răni infectate. Cum sunt eu acum răcită, spray-ul meu de nas este cu ulei de coriandru. 

Se pune 1,6% alcool şi se pune la macerat, iar când se termină, după 10 zile, punem din ochi o cantitate, că nu trebuie să avem o cantitate anume, pentru că acel alcool îl amestecăm cu grăsime şi facem un preparat. Şi ungem nasul cu un beţişor, ungem pe rănile care sunt infectate. Sparge membrana bacteriană.

Este foarte bun când sunt infecţii intestinale, îl putem bea în ceai sau, dacă suportăm, îl bem aşa şi apoi bem apă după el. Poate vindeca inclusiv salmonella", sune Lidia Fecioru, la antena3CNN.

Uleiul esenţial de coriandru combate infecţiile fungice, elimină toxinele, curăţă sângele, înlătură senzaţia de greaţă şi stimulează tranzitul intestinal. El poate fi folosit direct în preparate sau poate fi aplicat prin frecţionări pe abdomen, în caz de tulburări digestive. 

Corindrul este o plantă aromată, adesea folosită la preparatele culinare, bogată în proteine, vitamina C și K. Coriandrul conține și calciu, potasiu, caroten și fosfor, fier, magneziu. Nu este îndicat pentru femeile însărcinate.

×