x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet McDonald's, somată să renunţe la mascotă.

McDonald's, somată să renunţe la mascotă.

19 Mai 2011   •   19:01

Sute de specialisti in sanatate si nutritie, medici si reprezentanti ai unor organizatii non-guvernamentale din SUA au adresat gigantului McDonald's o scrisoare deschisa prin care solicita retragerea mascotei Ronald McDonald's. Motivul: acesta ademeneste copiii sa consume hrana tip fast-food.

In scrisoarea publicata in mai multe ziare de referinta de pe teritoriul SUA se scrie ca “dorim sa protejam sanatatea copiilor nostri si sa prevenim imbolnavirile printr-o corecta educatie publica. Insa eforturile noastre nu pot fi de ajuns in conditiile in care se investesc sume importante, milioane de dolari, in strategii de marketing care ii vizeaza direct pe copii. Publicitatea este sufletul modelului de afacere promovat de McDonald's'.

In replica, reprezentantii gigantului american sustin, potrivit cotidianului britanic The Independent, ca mascota Ronald McDonald, promovata in ultimii 40 de ani, incurajeaza stilul de viata echilibrat si sanatos. McDonald's nu uita sa aminteasca actele caritabile facute in numele binecunoscutului clovn cu peruca rosie si subliniaza ca in celebrele meniuri pentru copii, Happy Meal, sunt incluse fructele ori laptele degresat.

×