x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 10 lecții importante despre lume și viață din cultura hindusă

10 lecții importante despre lume și viață din cultura hindusă

de Anastasia Paul    |    29 Dec 2023   •   13:45
10 lecții importante despre lume și viață din cultura hindusă
Sursa foto: Hepta

Multe din învățăturile orientale ne ajută să facem față mai ușor provocărilor vieții.

Iată câteva sfaturi din cultura hindusă:

1. Devii ce gândești

Credința este cel mai puternic lucru din lume deoarece poate vindeca o persoană bolnavă, poate transforma un om trist într-unul fericit și poate determina pe cineva care a suferit o înfrângere să meargă mai departe. Prin credință putem obține orice dorim în viață. 

2. Stai calm

O minte calmă ne va ajuta să ne controlăm impulsurile. trebuie să rămânem plini de speranță în vremurile bune dar și în  cele rele. Calmul ne va ajuta, de asemenea, să avem o gândire mai clară și să ne canalizăm energia spre lucruri pozitive. 

3. Concentrează-te pe datoria ta, nu pe rezultat

Poți să-ți faci doar datoria însă rezultatul este în afara controlului tău. Așa încât, să nu te gândești niciodată că tu ești motivul rezultatului. Fă-ți datoria fără a fi atașat de acesta.

4. Dezvoltă perspective corecte

Percepția corectă asupra lucrurilor joacă un rol esențial în a înțelege ce ar trebui să facem, și de ce ar trebui să facem un anumit lucru.

5. Schimbarea este legea naturii

Totul este supus schimbării. Corpul, sentimentele, emoțiile și percepțiile noastre, precum și tot ceea ce ne înconjoară. Pentru a avea succes, o persoană trebuie să se adapteze la situații noi, să vină cu soluții mai bune și să exploreze noi oportunități.

6. Puterea minții

Găndurile tale te pot ajuta să reușești ori să eșuezi. Crede că vei reuși, și vei obține victoria. Odată ce crezi în puterile tale, vei avea succes. Dar în cazul în car te gândești crezi că nu poți, cu siguranță vei eșua.

7. Corpul este efemer, sufletul este veșnic

Corpul este perisabil și efemer, în timp ce sufletul este etern. Corpul poate fi distrus dar sufletul niciodată. 

8. Trăiește în prezent

Trecutul este în spatele tău însă viitorul este în fața ta. Prezentul este aici, trăiește-l!

9. Continuă să înveți

Învață și dezvoltă-te pe tot parcursul vieții. În lumea modernă, accesul la informație n-a fost niciodată mai ușor și este esențial să-ți folosești cunoștințele pentru dezvoltarea ta personală dar și a societății.

10. Practică toleranța și iertarea 

Înfruntă greutățile  vieții cu calm și renunță la folosirea forței, chiar și atunci când ești provocat. Iertarea ne ajută să trecem peste nedreptate și să depășim sentimentele de animozitate. Aceste calități sunt cruciale pentru a ne menține și cultiva relațiile, pentru a dezvolta sentimente de empatie și iubire, și pentru a depăși resentimentele.

 

 

 

×
Subiecte în articol: hinduism viata