x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 5 lucruri pe care poți să le faci ca să te asiguri ca 2018 va fi un an mai bun

5 lucruri pe care poți să le faci ca să te asiguri ca 2018 va fi un an mai bun

02 Ian 2018   •   22:30
5 lucruri pe care poți să le faci ca să te asiguri ca 2018 va fi un an mai bun

Se termină un an, începe altul și oricine își dorește să fie mai bun, indiferent cum au fost anteriorii. Desigur că este natural să-ți dorești să fie mai bine. Dacă, însă, această dorință nu se rezumă doar la a aștepta ca Dumnezeu să ne țină sănătoși și să ne dea conjuncturi favorabile, există căi prin care noi înșine ne putem asigura că anul pe care îl începem va fi mai bun decât cei care au trecut.

Din punctul meu de vedere, asta este și calea cea mai sigură. :)) Așadar, iată 5 lucruri pe care cred eu că le poate face cineva ca să se asigure că va avea un an mai bun. La mine au funcționat anul trecut și intenționez să le mai aplic. 

1. Evaluează ce a mers prost

Rece, analitic și fără să te minți singur(ă), stabilește tu cu tine ce nu ți-a plăcut la viața ta până acum sau din ce ți s-a întâmplat și, mai important decât atât, gândește-te, realist, care sunt cauzele. Dacă vina este la tine sau la altcineva.

2. Schimbă ce nu-ți place la tine

Desigur că este urmarea firească a punctului 1. Doar constatarea, în sine, nu va aduce schimbarea. Este o nebunie să faci același lucru și să aștepți rezultate diferite. Muncește mai mult, cere mai mult, poartă-te mai bine cu oamenii din jur sau, poate, dimpotrivă, nu mai fi la fel de tolerant. Există un prag peste care toleranța devine prostie.

3. Renunța la oamenii care te dezamăgesc mereu

Nu există dezamăgire dacă nu te amăgești singur în prealabil. Bineînțeles că există și persoane care se dau peste cap să-ți câștige încrederea pentru scopuri meschine, de moment. Nu trebuie, însă, să uiți niciodată că loialitatea nu este o stradă cu sens unic. Fără reciprocitate, este doar exploatare a omului de către om. Câteodată voluntară. 

Desigur că este foarte greu să recunoști tu pentru tine că te-ai înșelat în privința cuiva, îți scade, în primul rând, încrederea în tine. Dar o greșeală devine greșeală abia atunci când refuzi să o recunoști și să iei măsuri.

 

Citeste mai mult pe andreeasava.ro

×