x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 5 moduri de a te reconecta cu energia ta feminină

5 moduri de a te reconecta cu energia ta feminină

24 Iul 2023   •   11:22
5 moduri de a te reconecta cu energia ta feminină
Sursa foto: Shutterstock

Viața modernă a adus cu sine, pe lângă o mulțime de beneficii, și schimbări semnificative în comportamentul oamenilor. Dorind să facă față cât mai bine schimbărilor, femeile s-au adaptat mai ușor accentuându-și energia masculină.

Latura noastră masculină se exprimă atunci când ne focusăm pe un obiectiv, când facem progrese, realizăm lucrurile și avansăm. În timp ce latura noastră feminină se exprimă atunci când ne mișcăm odată cu fluxul vieții, îmbrățișăm energia noastră creativă, dansăm și ne jucăm.

 

Fiind orientată către progres și succes, energia masculină tinde, în societate, să fie mai apreciată decât cea feminină. Cu toate acestea, atunci când supraevaluăm masculinitatea, avem adesea tendința de a ne simți epuizați, prinși în propriile noastre gânduri, și complet deconectați de noi înșine, de nevoile și dorințele noastre mai profunde.

 

Energia feminină este asociată cu îngrijirea, iubirea, receptivitatea, compasiunea și grija. Aceasta este, bineînțeles, opusul celei masculine, a cărei principală caracteristică este acțiunea.

1.Acordă atenție îngrijirii pielii

Deși poate părea banal, a face o baie cu spumă, a-ți hidrata corpul cu o cremă și a folosi un strop de Versace parfum este un prim pas către relaxare și, implicit, reconectare cu energia ta primară. Poți face asta petrecând câteva ore la SPA-ul preferat sau chiar la tine acasă. Momentele de răsfăț vor avea un efect imediat asupra trupului și, mai ales, asupra minții tale.

2.Petrece timp cu propriile tale gânduri

Cu ritmul constant al vieții și tendința noastră de a ne ocupa fiecare moment al zilei cu o sarcină, momentele în care stăm să ne ascultăm propriile gânduri sunt tot mai rare. Asta ne face să pierdem legătura cu sinele nostru și cu vocea noastră interioară, care este o parte atât de importantă din ceea ce suntem cu adevărat.

 

Există câteva moduri simple în care poți explora această voce interioară, feminină și una cu adevărat simplă este o practică de reflecție. Acest lucru implică doar câteva minute în fiecare zi în care să te oprești și să te deconectezi de grijile cotidiene sau să scrii într-un jurnal.

 

3.Reconectează-te cu natura

Petrecerea timpului în natură, fără a te folosi de gadgeturi și device-uri electronice este un mod excelent de a te conecta cu energia ta feminină. Atunci când resimți un dezechilibru accentuat, prizonieră a propriilor gânduri sau că factorii de stres sunt prezenți zilnic în viața ta, mergi câteva minute într-un parc, pe malul unui lac sau al mării sau oriunde te poți pierde în mediul natural înconjurător pentru puțin timp.

 

4.Dezlănțuie creativitatea

Este firesc ca anumite persoane să aibă un simț creativ mai puternic dezvoltat ca altele, dar creativitatea este în fiecare dintre noi. Feminitatea este o forță creativă, iar modurile de exprimare a acesteia sunt diverse: scrisul, dansul, pictura, grădinăritul etc. Găsește-ți activitatea preferată și fă-ți un obicei de a o face mai des.

 

5.Activează-ți simțurile

Energia feminină este mult mai conectată la sentimente și intuiție decât cea masculină. Cu toate acestea, trebuie să avem încredere în corpul și inima noastră pentru a auzi aceste mesaje. O modalitate de a ne conecta mai mult la corpurile noastre și de a ieși din gândirea logică este să exersăm activarea tuturor simțurilor. Aceasta poate fi o baie lungă fierbinte cu uleiuri esențiale, muzică frumoasă, poate niște ciocolată neagră și un pahar de vin.

 

Când experimentezi în mod intenționat o activitate cu toate cele cinci simțuri, te ajută să fii pe deplin prezent în acest moment și să te îndepărtezi de mintea ta care are deseori tendința de a supraanaliza.

 

 

Suntem atât de prinși în nevoia de a fi productivi, încât subestimăm și, prin urmare, ignorăm cât de important este pentru noi să găsim echilibrul și să ne facem timp, spațiu și efort conștient de a fi și în energia noastră feminină. Din fericire, odată ce ai conștientizat că te îndepărtezi deseori de energia ta feminină, nu trebuie decât să îți focalizezi energia în direcția corectă.

 

Sursa foto: Shutterstock

×