x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet A ajuns piele şi os din cauza anorexiei!

A ajuns piele şi os din cauza anorexiei!

10 Feb 2011   •   13:47
A ajuns piele şi os din cauza anorexiei!
151113-.jpgÎn timpul şcolii, Lauren Brudenell, o tânără din Marea Britanie, a fost întotdeauna mai plinuţă decât colegele şi prietenele ei. Iar maximul de greutate pe care l-a atins adolescenta a fost de 104 kilograme. Au fost clipe îngrozitoare, deoarece Lauren a trebuit să îndure glumele proaste şi bătaia de joc a colegilor.

Însă, în momentul în care fotografiile fetei de la balul de absolvire au ajuns subiect de glumă pentru celelalte fete din clasă, Lauren a simţit că nu mai poate face faţă batjocurei.

Aşa că, la 16 ani, tânăra a început să ţină o cură de slăbire. Nimic deosebit pentru o adolescentă. Dar, spre deosebire de alte fete, pentru Lauren scăderea în greutate a devenit o obsesie. Una care ar fi putut s-o coste chiar viaţa.

În mai puţin de doi ani, fata a slăbit aproape 64 de kilograme.

"Uram faptul că eram mai grasă decât toate prietenele mele aşa că singura soluţie ca să slăbesc a fost să ţin o dietă. Dar am sfârşit prin a pierde peste 60 de kilograme şi a mă înfometa. Am mers prea departe, însă nu mă mai puteam opri. Am îndurat multe răutăţi din partea colegilor şi, treptat, lucrurile au început să se înrăutăţească şi să mă afecteze din ce în ce mai mult. Am plâns şi am suferin enorm. Am întrebat-o pe mama dacă ea consideră că sunt grasă, iar ea, bineînţeles, mi-a spus că nu şi că arăt foarte bine. Normal că nu am crezut-o. Dar ceea era mai rău urma să se întâmple. În clasa a VI-a, s-a rupt banca sub mine. Toată lumea a început să râdă. A fost oribil", a declarat Lauren.

Având ca motivaţie faptul că urma să meargă la facultate, tânăra a luat măsuri drastice. Din septembrie 2008, Lauren a început să nu mai mănânce ciocolată şi cartofi prăjiţi şi ulterior, să se înfometeze.

"Erau zile când nu mâncam decât câte o lingură de orez. Iar părinţii mei habar nu au avut. Mâncam ceva cu ei seara doar ca să nu observe. Obişnuiam să ascund mâncare pe sub masă şi apoi o aruncam. Iar efectul nu a întârziat să apară. Mama a observat că încep să slăbesc. Şi i-am spus că asta se întâmplă doar pentru că am renunţat la mâncarea de fast-food. Mi-a spus să fiu atentă şi să nu slăbesc prea mult. Dar eu eram obsedată. Vroiam să îmi placă atunci când mă uit în oglindă şi doream ca lumea să mă privească altfel. Nu mai vroiam să fiu grasă, să ma simt o ciudată. Mâ cântăream de câteva ori pe zi, iar viaţa mea era o continuă luptă cu caloriile", a mai spus tânăra.

Anul trecut, în iulie, Lauren a fost dusă de mama ei la psihiatru. Tânăra cântărea doar 38 de kilograme. "Atunci, mama a realizat în ce stare gravă sunt. Şi s-a hotărât că trebuie să mă fac bine. Nu vroiam ca mama să sufere".

Lauren a recunoscut că are probleme de alimentaţie şi s-a internat într-o clinică pentru a primi ajutor. "La început, nu suportam gândul că voi lua în greutate. Dar mama a fost cea care m-a încurajat că totul o să fie bine. Nu-mi puteam reveni fără ajutorul ei. Este o luptă grea, dar, puţin câte puţin, sunt sigură că voi învinge", a conchis Lauren. 

×
Subiecte în articol: dieta anorexie obezitate cură de slăbire