x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Ajutor pentru Andreea

Ajutor pentru Andreea

de Andreea Sminchise    |    11 Aug 2011   •   21:00

Andreea Cristina are aproape 2 ani si e lumina familiei Iosif din Gura Vitioarei, judetul Prahova. "Minunea", cum o numeste Geor­giana, mama ei, e un copil chinuit de cand a venit pe lume. La nastere a fost diagnosticata cu Sindrom Down si o malformatie cardiaca – DSA – de 8 mm. La 5 luni, a inceput sa faca convulsii si a stat cinci zile in coma. O luna mai tarziu, convulsiile s-au repetat. "M-am in­ter­nat cu ea la Spitalul Victor Go­moiu din Bucuresti, unde i s-a mai pus un diagnostic care m-a dat peste cap – epilepsie. Doctorii mi-au spus ca are cre­ierul nedezvoltat si au descope­rit si o leziune craniana. Ne-au pus sa facem o tomografie si au descoperit ca are hidrocefalie. Slava Domnului, momentan sta pe loc", povesteste mama.

Desi le-a fost recomandata de medici de la inceput, abia in septembrie parintii si-au permis sa o duca pe Andreea Cristina la recuperare intr-un centru din Bucuresti. "Acolo, neurologul ne-a spus ca Andreea are micro­ce­falie. Si, in urma evaluarii, mi-a zis ca dezvoltarea neuropsihomotorie e la nivelul unui copil de 3 luni. Adica retard neuropsihomotor sever", insira Georgiana noua lista de diagnostice cu care s-a intors din Capitala.

In octombrie anul trecut, Andreea a trecut printr-o operatie de corectare a malformatiei la inima, iar din ianuarie 2011 a inceput sa mearga la centrul de recuperare din doua in doua luni. "La veniturile noastre, e tot ce ne putem permite. Si e mult prea putin pentru con­di­tia ei. Ar avea nevoie de un kinetoterapeut cu care sa faca gimnastica zilnic acasa. Asta in­seam­na 900 de lei pe luna. Ar trebui sa mergem la centru cel putin o data pe luna. Ar trebui sa-i mai facem investigatii – un RMN, analize de tiroida, un examen ORL, dar nu ni le putem permite. Ne-ar costa cam 1.500 de lei, bani pe care nu-i avem", spune cu tristete mama.

Daca vreti si puteti sa o aju­tati pe Andreea Cristina, faceti o donatie cat de mica in contul deschis la BCR, sucursala Valenii de Munte, pe numele tatalui fetitei, Iosif Vasile Du­mi­tru: CONT LEI: R070RNCB0211086559530001.
Pentru detalii, familia poate fi contactata la numarul de telefon 0720.016.066.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete