x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Alimente expirate

Alimente expirate

de Cristina Andreea Calin    |    04 Feb 2010   •   00:00

Peste 100 de operatori economici au fost amendaţi de inspectorii de la Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor Vaslui în luna ianuarie.



Inspectorii de la protecţia consumatorilor au găsit în timpul celor aproape două sute de controale o cantitate mare de alimente expirate sau mărfuri care nu mai corespundeau caracteristicilor impuse de producător. Alţi comercianţi au fost sancţionaţi, pentru că au folosit o cantitate mai mică de ingrediente decât cea declarată, în special pentru sandvişuri. În urma controalelor au fost aplicate amenzi şi pentru comercializarea mărfurilor fără elemente de identificare şi caracterizare necesare informării consumatorilor, practici înşelătoare legate de preţul de vânzare sau comportament incorect în raport cu clienţii.

Inspectorii OPC au descoperit în urma verificărilor şi o serie de agenţi economici care funcţionau în spaţii neautorizate sau care nu respectau normele de igienă specifice activităţii pe care o desfăşurau, în special în unităţile unde se prestau servicii de coafură.

Controalele întreprinse în luna ianuarie i-au vizat şi pe comercianţii care au fost verificaţi la sfârşitul anului trecut. O parte din aceştia a fost din nou amendată, pentru că nu a remediat problemele semnalate de inspectori.

×
Subiecte în articol: bun de consum