In perioada 10 - 14 decembrie 2007 inspectorii ANSVSA au efectuat controale prin care au verificat trasabilitatea produselor alimentare şi modul in care sunt respectate normele de funcţionare a unităţilor autorizate
In perioada 10 - 14 decembrie 2007 inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au efectuat controale prin care au verificat trasabilitatea produselor alimentare şi modul in care sunt respectate normele de funcţionare a unităţilor autorizate sanitar veterinar care procesează, depozitează şi transportă produse de origine animală. Au fost controlate 1.314 unităţi de producţie, desfacere şi depozitare. S-a constatat neprezentarea buletinelor de analiză de efectuare a potabilităţii apei, produse cu caractere organoleptice modificate sau cu termenul de valabilitate depăşit, depozitarea, transportul şi etichetarea necorespunzatoare a produselor de origine animală şi a ouălelor, lipsa monitorizarii temperaturii in spaţiile de frig şi a echipamentelor de protecţie, neprezentarea carnetelor de sănătate. S-au emis 4 ordonanţe de suspendare temporară a activităţii şi una de interzicere.