CE BEM, CE MÎNCĂM
Produsul poate fi utilizat ocazional pentru pre-pararea mîncărurilor în stil asiatic, fără a se abuza cantitativ.
Persoanele care sînt alergice, astmatice, suferinzii de boli
hepato-renale, cardiovasculare, neurodegenerative, cu afecţiuni
dermatologice, cu status proiflamator sistemic.
CE BEM, CE MÎNCĂM
În sosurile gata făcute găsiţi de cele mai multe ori o gamă foarte variată de aditivi alimentari periculoşi. În această situaţie se află şi "Wok sos curry", în compoziţia căruia găsim: "Apă, zahăr, extract din boabe de soia (soia, grîu), sare, amidon modificat de porumb E1420, condimente (curry 1,6%, ghimbir, lămîie, curcuma), ceapă, usturoi, potenţiator de aromă glutamat monosodic (E621), ulei vegetal, aromă (lapte, grîu, ţelină), acidifiant: acid citric E330, conservant (E220 dioxid de sulf, E211 benzoat de sodiu), stabilizor E415 guma xantan". Dacă veţi adăuga la mîncare 100 de grame de sos veţi acumula "216 kj/51 kcal, proteine 0,8 g, carbohidraţi 9,5 g, glucide 1,1 g".
ANALIZĂ. Sosul are un conţinut ridicat de zahăr, care în procesul de încălzire se descompune prin caramelizare în produşi toxici care sînt potentaţi şi de prezenţa aditivilor alimentari, atrage atenţia profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi. Consumatorii trebuie să ţină cont de faptul că E621 este neurotoxic, iar E211 are efecte devastatoare asupra copiilor.
CONCLUZII. Produsul poate fi utilizat ocazional pentru pre-pararea mîncărurilor în stil asiatic, fără a se abuza cantitativ.
Persoanele care sînt alergice, astmatice, suferinzii de boli hepato-renale, cardiovasculare, neurodegenerative, cu afecţiuni dermatologice, cu status proiflamator sistemic.
De asemenea, suferinzii de cancer şi diabeticii vor evita produsul. Sosul analizat nu va fi folosit nici la prepararea alimentelor destinate copiilor şi femeilor însărcinate şi celor care alăptează.
Citește pe Antena3.ro