x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Apa poate dăuna curcanului

Apa poate dăuna curcanului

de Nicoleta Catana    |    15 Dec 2007   •   00:00

Spălatul curcanului cu apă inainte de a-l găti poate avea efecte negative asupra cărnii intrucăt aceasta se poate contamina cu microbii proveniţi de la lichid

Spălatul curcanului cu apă inainte de a-l găti poate avea efecte negative asupra cărnii intrucăt aceasta se poate contamina cu microbii proveniţi de la lichid, avertizează Agenţia pentru Siguranţa Alimentelor din Anglia(FSA). Şi farfuriile aflate in imediata apropriere pot reprezenta un pericol pentru sănătatea noastră, deoarece impurităţile aflate pe suprafaţa lor se pot transfera pe produs. Prin spălatul curcanului riscăm să imprăştiem microbii, in loc să ii distrugem, avertizează FSA.

Conform unui studiu efectuat de agenţie la care au participat 2000 de consumatori, 80% dintre ei au declarat că au acest obicei inaintea Crăciunului. Campden and Chorleywod Food Research Association (CCFRA), la recomandarea FSA, a făcut căteva sugerstii legate de modalitatea de gătirea a curcanului. Astfel, acesta trebuie gătit conform mijloacelor tradiţionale, condimentarea pieptului, utilizarea stanionului şi găurirea pentru a permite grăsimii să se scurgă. Recomadările sunt făcute pentru trei tipuri de păsări şi in prezent sunt evaluate de FSA pentru primirea aprobării.

×
Subiecte în articol: bun de consum