x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Aproape o tonă de carne confiscată

Aproape o tonă de carne confiscată

de Cristina Andreea Calin    |    25 Feb 2010   •   00:00

Inspectorii D.S.V.S.A. Dâmboviţa au confiscat o cantitate de 894 kg de carne de vită, din Piaţa Covasna din sectorul 4 din Bucureşti.



Acţiunea a fost iniţiată în urma unei sesizări primite la DSVSA Dâmboviţa, în care se reclama faptul că cetăţeni din judeţul Dâmboviţa sacrificau clandestin bovine şi valorificau carnea obţinută, în pieţele din Bucureşti. Carnea respectivă nu era expertizată sanitar veterinar şi implicit nu era însoţită de documente care să îi ateste provenienţa sau salubritatea. Investigaţiile în acest caz au fost realizate cu sprijinul I.J.P. Dâmboviţa, al DGPMB - Serviciul de Investigare a Fraudelor şi al D.S.V.S.A. Bucureşti.

Ancheta a condus la descoperirea a trei persoane, implicate în această acţiune şi sancţionarea lor cu amenzi contravenţionale, în valoare de 20.000 de lei fiecare, la confiscarea unei cantităţi de 894 de kg de carne de vită, care a fost dirijată spre neutralizare, şi a unei ştampile (marcă de sănătate), false, care era aplicată de una dintre cei trei persoane implicate, pe carcasele care urmau a fi comercializate. Marca de sănătate a fost ridicată de către organele de poliţie ale Municipiului Bucureşti, care vor continua ancheta.

×
Subiecte în articol: bun de consum