x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Elixirul tinereții. Ce este „aurul alb” și cum se prepară

Elixirul tinereții. Ce este „aurul alb” și cum se prepară

de Redacția Jurnalul    |    16 Oct 2024   •   18:30
Elixirul tinereții. Ce este „aurul alb” și cum se prepară

O băutură populară în Spania se numește „aurul alb” deoarece este recomandată de nutriționiști pentru menținerea aspectului tineresc și sănătos al pielii.

Goana după tinerețe este una dintre cele mai mari preocupări ale lumii de astăzi.  Astfel că îngrijirea pielii este importantă pentru menținerea aspectului său ferm, sănătos și strălucitor. Iar alimenația are un rol important în acest proces.

Pielea trebuie protejată de razele soarelui însă trebuie să avem grijă de ea și din interior. 

Un suc care conține antioxidanți și colagen este supranumit „aurul alb”. Băutura este ușor de preparat, conține ingrediente naturale și este benefică pielii. 

Ce conține „aurul alb”

Apă de cocos

Apa de cocos este ingredientul de bază al acestui suc natural. Este hidratantă deoarece conține electroliți care ajută la restabilirea hidratării pielii, esențial pentru a o menține netedă și elastică. Conțineși  vitamina C, un antioxidant puternic care are un rol esențial în producția de colagen.

Căpșuni

Căpșunile sunt o sursă bogată de vitamina C, eficientă în lupta împotriva radicalilor liberi, ajută la sinteza colagenului, făcându-le un aliat perfect pentru îmbunătățirea texturii pielii și reducerea ridurilor.

Kiwi

Kiwi conține vitaminaele C și E, un alt antioxidant care protejează pielea de daunele soarelui și de poluarea din mediu. Kiwi contribuie la menținerea fermității pielii și reduce semnele  îmbătrânirii.

Ananas

Ananasul conține vitamina C și bromelină / bromelaină, o enzimă care îmbunătățește digestia și reduce inflamația. Această combinație ajută la menținerea pielii strălucitoare, cu un aspect luminos și sănătos.

Ghimbir

Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii și este bogat în antioxidanți. Ajută la reducerea roșeții și inflamației pielii, protejând împotriva daunelor cauzate de stresul oxidativ, potrivit adevărul.ro.

 

×
Subiecte în articol: aur alb nutritie tinereţe