x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Branza Almette, buna de consum

Branza Almette, buna de consum

de Cristina Andreea Calin    |    17 Ian 2007   •   00:00
Branza Almette, buna de consum

Branza Almette cu smantana nu contine conservanti, dar din cauza continutului ridicat de grasimi este indicat a fi consumata cu masura  de persoanele cu probleme de greutate.

CE BEM, CE MANCAM
Din eticheta produsului Almette cu smantana rezulta ca acesta contine branza proaspata de vaca si sare. Eticheta nutritionala specifica o valoare energetica de 1.115 kj (270 Kcal), proteine 6 g, glucide 3 g, lipide 26 g la 100 de grame de produs. Este un produs pasteurizat avand un continut de grasime raportata la substanta uscata de minimum 70%.

CONCLUZIE. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, spune ca Almette este un produs lactat pasteurizat obtinut pe baza de branza proaspata de vaca avand o valoare energetica medie 270 kcal pentru 100 de grame de produs si un continut de 70% grasimi raportate la substanta uscata. Este recomandat copiilor, adolescentilor, sportivilor, persoanelor active, sanatoase. Recomandarea specialistului este ca produsul sa fie consumat cu moderatie de supraponderali, obezi, persoane sedentare, bolnavi cardiovasculari, hepatici, renali si persoane cu afectiuni ale pancreasului exocrin. Produsul se numeste "Almette smantana", dar ingredientul smantana nu este mentionat in lista ingredientelor de pe eticheta.

×
Subiecte în articol: bun de consum