x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Brazeina - Dulce natural

Brazeina - Dulce natural

de Nicoleta Catana    |    17 Noi 2007   •   00:00
Brazeina - Dulce natural

Un indulcitor provenit dintr-o plantă, brazeina, este pe cale să dea lovitura pe piaţa alimentară la nivel mondial şi ar putea fi primul care va rivaliza cu cei artificiali ca aspartamul sau sucraloza.Â



Un indulcitor provenit dintr-o plantă, brazeina, este pe cale să dea lovitura pe piaţa alimentară la nivel mondial şi ar putea fi primul care va rivaliza cu cei artificiali ca aspartamul sau sucraloza. Â

Brazeina provine dintr-o plantă numită Pentadiplandra Brazzeana din Vestul Africii. A fost descoperită iniţial ca o alternativă la zahăr de cercetători de la Universitatea Wisconsin din Madison in 1994. Se preconizează că indulcitorul este de 1.000 de ori mai dulce decăt o cană de zahăr.

EŞEC. Potrivit Natur Research Ingredients(NRI), compania californiană care a căştigat in exclusivitate drepturile de a produce şi a distribui indulcitorul, oamenii de ştiinţă şi industria de specialitate au fost de multă vreme conştienţi de potenţialul brazeinei, dar incercările de a-l comercializa ca un indulcitor au eşuat.

Un inalt oficial al NRI, Loren Milles pretinde că acest obstacol a fost inlăturat datorită doctorului Milei de la Universitatea Wisconsin din Madison, care a schimbat profilul dulciurilor şi a monitorizat producţia. NRI pretinde că noul produs nu are nici o legătură cu versiunea anterioră de brazeină.


Produsul nu va fi disponibil pe piaţă pănă nu va fi recunoscut ca fiind sănătos de către US Food and Drug Administration. Cu toate acestea, Miles pretinde că brazeina deja a căştigat interesul cătorva dintre cele mai mari companii de produse alimentare şi arome din lume, cu care NRI a fost in negocieri in ultimele trei luni.

Compania este de părere că unda verde ar trebui să vină imediat după testarea produsului de cumpărători. NRI va incerca de asemenea şi alte pieţe la nivel mondial, Europa fiind o prioritate. Producătorul pretinde că indulcitorul nu determină apariţia cariilor şi că nu lasă gusturi nedorite in cavitatea bucală.

×
Subiecte în articol: bun de consum