Consumat in cantitati moderate, Da-nette Duet nu afecteaza organismul insa trebuie avut grija sa nu deze-chilibram metabolismul calciului.
CE BEM, CE MANCAM - Metabolismul calciului poate fi dezechilibrat
Consumat in cantitati moderate, Danette Duett nu afecteaza organismul, insa trebuie avut grija sa nu dezechilibram metabolismul calciului.
Danette Duet, produsul analizat de profesorul Gheorghe Mencinicopschi, este o crema pe baza de lapte si ciocolata, avand urmatoarea compozitie: lapte pasteurizat, zahar, smantana, amidon modificat, E1420, cacao 1,25%, lapte praf, gelifiant (guma xantan E 415), ciocolata (0,8%), stabilizator (fosfat di-potasic E 340), sare, aroma de vanilie. De asemenea, pe eticheta este precizat ca "produsul contine minimum 75% lapte."
CONCLUZII. Produsul analizat, Danette Duett, nu beneficiaza de o eticheta nutritionala, astfel incat nu ne permite sa-i apreciem valoarea nutritionala. Danette Duett este o crema pe baza de lapte si ciocolata, continand si cativa aditivi alimentari E-uri, adaugati pentru imbunatatirea calitatilor senzoriale, dupa cum precizeaza Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Desi nu cunoastem continutul in fosfat di-potasic, recomandam ca in cazul consumului acestui produs sa se tina cont si de aporturi de fosfati din alte surse alimentare pentru a nu dezechilibra metabolismul calciului cu efecte negative asupra sanatatii sistemului osos. Produsul trebuie consumat cu moderatie de copii si persoane cu anumite intolerante digestive, ne spune specialistul nostru.
PRECIZARI. Rubrica se adreseaza acelor cititori care doresc sa afle ce contin alimentele si bautu-rile consumate zilnic si efectele lor asupra sanatatii. Cititorii isi pot exprima opiniile la numarul de telefon 021-318.20.37; 021-318.20.43. sau trimitandu-ne scrisori pe adresa de e-mail bundeconsum@jurnalul.ro Daca sunteti interesat de caracteristicile unui produs, expediati pe adresa redactiei (Piata Presei Libere 1-3, corp D, etaj 8) eticheta acestuia pentru a fi "analizata" de specialistul nostru. Ca modalitate de lucru, precizam ca profesorului doctor Gheorghe Mencinicopschi ii prezentam compozitia produsului si datele nutritionale preluate din eticheta produsului, fara a-i prezenta produsul.Citește pe Antena3.ro