Incepand cu numarul de astazi veti afla toate informatiile necesare despre siguranta alimentara din pagina "Bun de consum". In felul acesta va veti putea hrani sanatos, fara sa va supuneti la riscuri suplimentare Produsul pe care il analizam, prajitura Magura, nu este recomandat copiilor. Lista sa de ingrediente cuprinde nu mai putin de 9 E-uri.
Doua straturi pufoase umplute cu E-uri
CE BEM CE MANCAM
Prajitura Magura contine zahar, grasimi vegetale hidrogenate, faina din grau, pudra de cacao 7,7%, amidon din porumb, praf de ou integral, zer praf, sirop de glucoza, ulei rafinat de floarea soarelui, alcool etilic rafinat, emulgatori (esteri poliglicerici ai acizilor grasi E 475, polisorbat 80, poliglicerol poliricinoleat E 476, lecitina din soia E322), agent de umezire (sirop de sorbitol E 420), agent de afanare (bicarbonat de sodiu E500), sare, conservanti (acid sorbic E200, sorbat de potasiu E202), acidifiant (acid citric E330), aroma natural identica (cafea), vanilina. Specialistul nostru, profesorul Gheorghe Mencinicopschi, ne explica pornind de la eticheta ca prajitura Magura este un produs dezechilibrat nutritional, bogat in zaharoza, cu index glicemic foarte ridicat, grasimi vegetale hidrogenate periculoase pentru sanatate si un intreg arsenal de aditivi alimentari. Produsul nu beneficiaza de eticheta nutritionala, ceea ce nu ne permite sa ii cunoastem cel putin densitatea calorica. Alcoolul continut in produs devine greu metabolizabil in prezenta zaharurilor din produs. In concluzie, produsul nu este recomandat copiiilor, diabeticilor, bolnavilor cardiovasculari, de boli hepatice si renale, de cancer, femeilor insarcinate si care alapteaza.
Victor Stroe/JURNALUL NATIONALGRIJA. Consumata in cantitati excesive, prajitura are efecte laxative
Citește pe Antena3.ro