x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Capcane de marketing: 4 alimente „naturale”, nesănătoase și deloc naturale

Capcane de marketing: 4 alimente „naturale”, nesănătoase și deloc naturale

30 Noi 2015   •   15:00
Capcane de marketing: 4 alimente „naturale”, nesănătoase și deloc naturale

Dat fiind faptul că termenul „natural” este atât de ambiguu, companiilor din industria alimentară le este la îndemână să îl folosească pentru a crea impresia că produsele lor vin direct din ferme sau din lanurile de grâu. Totuși, ar trebui să citiți tot ce scrie pe etichetă și să vă gândiți de două ori înainte de a cumpăra alimente de acest fel.

Prevention.com prezintă patru exemple de produse „naturale” care demonstrează că strategiile de marketing nu țin cont de adevăr:


Laptele de migdale

Laptele de migdale pare alegerea ideală: o băutură slabă în calorii, făcut din migdale, care sunt atât de sănătoase, perfectă pentru cei care au intoleranță la lactoză. În realitate, pentru acest produs s-au folosit puține migdale, din care s-au eliminat proteinele, fibrele și grăsimile sănătoase și foarte multă apă. Și de parcă nu ar fi fost suficient, în timpul procesării s-au adăugat agenți de îngroșare și stabilizatori, care cauzează inflamații gastrointestinale. Același lucru este valabil și pentru laptele de orez.

Alternativa: Alegeți să consumați lapte de vacă sau lapte de cocos.


Chipsuri din legume

E ușor să cazi pradă tentației atunci când ți se prezintă o gustare crocantă, ușor sărată, făcută numai din legume. În realitate, majoritatea chipsurilor din legume nu au mare lucru în comun cu... legumele, fiind realizate preponderent din amidon de porumb sau făină de porumb, arome artificiale și coloranți.

Alternativa: Preparați-vă propriile chipsuri acasă din vegetalele preferate!


Pastramă/ șuncă presată/ mușchi afumat

Cu toții am vrea să credem că acele cărnuri ambalate, feliate și gata de servit sunt nu doar slabe în calorii, după cum se poate citi pe ambalaj, ci și foarte sănătoase.În realitate, majoritatea mezelurilor au în componență numeroși aditivi, conservanți, sodiu și nitrați pentru a putea fi păstrate mai mult timp. Acești compuși au fost asociați cu un risc crescut de cancer.

Alternativa: Serviți carne friptă sau la cuptor!


Batoanele de cereala integrale sau granola

Ovăz, miere și nuci, combinate pentru a obține o gustare ușor de transportat și de servit în momentul în care avem nevoie de un boost de energie. Sună perfect, nu? În realitate, în afară de mici excepții, toate batoanele de acest fel conțin coloranți, „arome naturale” misterioase, făină de orez și foarte, foarte mult zahăr.

Alternativă: Consumați un pumn de nuci, migdale, caju sau alune de pădure la alegere sau preparați-vă propriile batoane, folosind ingredientele preferate!
 

×