x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Capcane de marketing: 4 alimente „naturale”, nesănătoase și deloc naturale

0
30 Noi 2015 - 15:00
Dat fiind faptul că termenul „natural” este atât de ambiguu, companiilor din industria alimentară le este la îndemână să îl folosească pentru a crea impresia că produsele lor vin direct din ferme sau din lanurile de grâu. Totuși, ar trebui să citiți tot ce scrie pe etichetă și să vă gândiți de două ori înainte de a cumpăra alimente de acest fel.

Prevention.com prezintă patru exemple de produse „naturale” care demonstrează că strategiile de marketing nu țin cont de adevăr:


Laptele de migdale

Laptele de migdale pare alegerea ideală: o băutură slabă în calorii, făcut din migdale, care sunt atât de sănătoase, perfectă pentru cei care au intoleranță la lactoză. În realitate, pentru acest produs s-au folosit puține migdale, din care s-au eliminat proteinele, fibrele și grăsimile sănătoase și foarte multă apă. Și de parcă nu ar fi fost suficient, în timpul procesării s-au adăugat agenți de îngroșare și stabilizatori, care cauzează inflamații gastrointestinale. Același lucru este valabil și pentru laptele de orez.

Alternativa: Alegeți să consumați lapte de vacă sau lapte de cocos.


Chipsuri din legume

E ușor să cazi pradă tentației atunci când ți se prezintă o gustare crocantă, ușor sărată, făcută numai din legume. În realitate, majoritatea chipsurilor din legume nu au mare lucru în comun cu... legumele, fiind realizate preponderent din amidon de porumb sau făină de porumb, arome artificiale și coloranți.

Alternativa: Preparați-vă propriile chipsuri acasă din vegetalele preferate!


Pastramă/ șuncă presată/ mușchi afumat

Cu toții am vrea să credem că acele cărnuri ambalate, feliate și gata de servit sunt nu doar slabe în calorii, după cum se poate citi pe ambalaj, ci și foarte sănătoase.În realitate, majoritatea mezelurilor au în componență numeroși aditivi, conservanți, sodiu și nitrați pentru a putea fi păstrate mai mult timp. Acești compuși au fost asociați cu un risc crescut de cancer.

Alternativa: Serviți carne friptă sau la cuptor!


Batoanele de cereala integrale sau granola

Ovăz, miere și nuci, combinate pentru a obține o gustare ușor de transportat și de servit în momentul în care avem nevoie de un boost de energie. Sună perfect, nu? În realitate, în afară de mici excepții, toate batoanele de acest fel conțin coloranți, „arome naturale” misterioase, făină de orez și foarte, foarte mult zahăr.

Alternativă: Consumați un pumn de nuci, migdale, caju sau alune de pădure la alegere sau preparați-vă propriile batoane, folosind ingredientele preferate!
 
Citeşte mai multe despre:   natural,   alimente naturale,   alimente nesanatoase,   lapte de migdale,   chipsuri,   carne procesata,   granola,   batoane,   cereale,   zahăr

 

Ştiri din .ro




Mai multe titluri din categorie

Cuvintele pe care le folosim, cauză a depresiei

Cuvintele pe care le folosim, cauză a depresiei
Depresia este o tulburare de dispoziție/stare foarte des întâlnită, din păcate.  Provoacă simptome severe care afectează modul în care te simți, gândești și gestionezi activitățile tale zilnice, iar...

Activitatea fizică reduce riscul de îmbolnăvire gravă cu virusul SARS-CoV-2

Activitatea fizică reduce riscul de îmbolnăvire gravă cu virusul SARS-CoV-2
Persoanele infectate cu virusul SARS-CoV-2 sunt mai protejate cu 34,3% de simptomele grave dacă desfășoară activități fizice, arată un studiu din Brazilia al Fundaţiei pentru Cercetare,...

Boala care te rătăceşte în propriul apartament

Boala care te rătăceşte în propriul apartament
Peste ultima parte a vieţii pluteşte ca un blestem boala Alzheimer, boala uitării, a confuziei în mintea omului. În creierul celor bolnavi de această maladie îngrozitoare se dereglează procesele biochimice, iar...

FDA autorizează primul test COVID-19 care poate fi folosit acasă

FDA autorizează primul test COVID-19 care poate fi folosit acasă
Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a Statelor Unite a emis o autorizație pentru utilizarea de urgență (EUA) a primului test de detectare a infecției cu COVID-19 care poate fi...

Ce eficiență are vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca

Ce eficiență are vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca
Compania britanică AstraZeneca împreună cu Universitatea Oxford au dezvoltat un vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2 a cărui eficiență este de 70%, transmite AFP. Studiile clinice intermediare au...

Pfizer anunță că vaccinul anti COVID-19 are o eficacitate de 95%

Pfizer anunță că vaccinul anti COVID-19 are o eficacitate de 95%
Compania americană de medicamente Pfizer anunță că rezultatele intermediare arată că vaccinul împotriva COVID-19 este eficient în proporție de 95% și protejează îndeosebi vârstnice, care au riscul...

Terapia florală, un ajutor în perioadele de stres

Terapia florală, un ajutor în perioadele de stres
Pandemia de coronavirus a adus, pe lângă numărul uriaș de îmbolnăviri, și o creștere semnificativă a stării de stres a populației. De la simptome minore la cele mai grave, mulți oameni au reclamat stări...

Schimbarea balanţei hormonale măreşte riscul de boli cardiace

Schimbarea balanţei hormonale măreşte riscul de boli cardiace
Odată cu instalarea menopauzei, multe femei se întristează că acesta este finalul rolului lor, că a venit sfârşitul. Este greşit! După apariţia menopauzei, în jurul vârstei de 50 de ani, femeile încep un...

Explicațiile psihologului: Nerepetarea greșelilor din trecut, dovadă de maturizare 

Explicațiile psihologului: Nerepetarea greșelilor din trecut, dovadă de maturizare 
Putem să ne criticăm dur sau putem să ne învățăm lecția; acestea sunt cele mai importante două direcții cu care se confruntă oamenii, iar de cele mai multe ori nefericirea este adusă de prima variantă, iar...

Schimbarea cristalinului în cataractă readuce vederea

Schimbarea cristalinului în cataractă readuce vederea
Operaţia de înlocuire a cristalinului în cataractă a devenit o intervenţie uzuală, fără internare, iar intervenţia redă vederea de dinainte. Pe de altă parte, în glaucom, operaţia este ulterioară...

Noi descoperiri despre cancer. Care sunt alimentele periculoase

Noi descoperiri despre cancer. Care sunt alimentele periculoase
Cercetătorii au descoperit o legătură moleculară directă între alimentație și riscul de dezvoltare a cancerului. O echipă internațională de cercetători a ajuns la concluzia că lactatele și carnea...

Efectele melatoninei asupra COVID-19

Efectele melatoninei asupra COVID-19
Melatonina ar putea ajuta la tratarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Clinica Cleveland. Aceasta este o substanță care reglează somnul și poate fi...

Un nou tratament pentru maladia Alzhaimer

Un nou tratament pentru maladia Alzhaimer
Un nou medicament pentru tratarea maladiei Alzhaimer este anunțat de compania Biogen. Acesta este  considerat eficient de Autoritatea pentru Medicamente și Alimente a SUA (FDA), transmite Reuters. Se...

Cum să gestionezi eficient intoleranța la lactoză

Cum să gestionezi eficient intoleranța la lactoză
Intoleranța la lactoză, care nu trebuie confundată cu alergia la proteinele din lapte, afectează tot mai multe persoane. Deși nu este periculoasă pentru sănătate, provoacă probleme digestive foarte dureroase. Ce...

Cum menajăm coloana când stăm mult pe scaun

Cum menajăm coloana când stăm mult pe scaun
În procesul de evoluţie prin care omul s-a ridicat în două picioare, a adoptat poziţia bipedă, devenind împăratul a tot şi a toate, a rămas de desăvârşit adaptarea definitivă a coloanei vertebrale şi a...
Serviciul de email marketing furnizat de