x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

CE BEM, CE MĂNCĂM/Margarină pentru brad

0
Autor: Cristina Andreea Calin 09 Dec 2008 - 00:00
CE BEM, CE MĂNCĂM/Margarină pentru brad

Înainte de a vă cumpăra bomboanele pentru bradul de Crăciun, nu vă uitaţi doar la culoarea ambalajului! Chiar dacă arată extraordinar de frumos şi se potrivesc cu globurile şi beteala, pot avea în compoziţie ingrediente care vă pun în pericol sănătatea.

Bomboanele de pom cu cocos în glazură de cacao, Kpkuszos, fac parte din categoria produselor a căror etichetă trebuie să o citiţi cu maximă atenţie. Chiar dacă nu au mulţi aditivi alimentari, conţin “untură vegetală hidrogenată”, adică margarină. Aceasta este o grăsime modificată prin procedee chimice care o fac de nerecunoscut pentru organism. Astfel, acesta este pus în situaţia de a nu şti cum să reacţioneze faţă de o substanţă chimică. Ficatul şi sistemul cardiovascular sunt cele mai afectate. În urma consumului foarte mare de margarină pot apărea boli grave. Din această cauză, în multe ţări, folosirea grăsimii vegetale hidrogenate a fost interzisă sau restricţionată.

UN STRES PENTRU PANCREAS
Produsul analizat mai are în compoziţie şi o cantitate mare de glucide cu index glicemic foarte ridicat şi încărcătură glicemică mare: zahăr, sirop de glucoză, dextroză. Din această cauză, pancreasul endocrin este dat peste cap, fiind nevoit ca într-o perioadă scurtă de timp să secrete insulină în cantităţi care îl fac să se epuizeze, avertizează profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Acesta ne mai spune că bomboanele Kpkuszos au un profil nutriţional extrem de dezechilibrat, conform Regulamentului European 1924/2006, pus în aplicare din iulie 2007. Produsul are printre ingrediente şi aditivul “sorbit”, care are denumirea corectă sorbitol, E420. Consumat în catităţi mari, acesta are efecte laxative. Conservantul, sorbat de potasiu, poate provoca astm şi alergii.

Din cauza compoziţiei, bomboanele de pom analizate au şi o valoare energetică foarte ridicată de care trebuie să ţină cont supraponderalii, obezii şi cei care vor să îşi păstreze o greutate normală.

În urma analizei ingredientelor înscrise pe etichetă, specialistul nostru ne spune că produsul nu este recomandat copiilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, supraponderalilor şi obezilor, persoanelor cu maladii cardiovasculare, renale, hepatice, celor cu boli dermatologice (inclusiv celulită), celor cu hiperuricemie (gută), persoanelor cu afecţiuni ale tractului digestiv, celor cu sindrom metabolic, celor cu status proinflamator sistemic. Persoanele cu alergie la soia vor testa o cantitate mică de produs pentru a vedea care este reacţia organismului. Consumatorii care suferă de diabet vor cere sfatul medicului curant şi vor ţine cont de cantitatea de glucide. Persoanele cu intoleranţă la lactoză vor consuma produsul cu precauţie.

Ingrediente
zahăr, cuvertură de cacao 25% (zahăr, untură vegetală hidrogenată, pudră de cacao 18%, emulgator lecitină de soia E322, aromă), nucă de cocos răzuită 18%, sirop de glucoză, dextroză, sorbit E420, untură vegetală hidrogenată, lapte praf degresat, enzimă – invertază, conservant – sorbat de potasiu E202, aromă. Valoarea energetică 100 g: 475 kcal/1993 kJ.

Citeşte mai multe despre:   bun de consum

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Un vaccin pentru COVID-19 a fost testat pe oameni. Rezultatele sunt promițătoare

Un vaccin pentru COVID-19 a fost testat pe oameni. Rezultatele sunt promițătoare
Compania germană Biontech împreună cu gigantul farmaceutic american Pfizer au anunţat că au dezvoltat un vaccin experimental, transmite DPA. Testele realizate în SUA au rezultate...

Studiu: Imunitatea colectivă la COVID-19 este mai mare decât o arată testele de anticorpi

Studiu: Imunitatea colectivă la COVID-19 este mai mare decât o arată testele de anticorpi
Imunitatea colectivă la infecția cu COVID-19 este mai mare decât o arată testele, întrucât anticorpii din organismul persoanelor asimptomatice ori cu simptome ușoare pot duce la rezultate negative, arată un...

Oxitocina, hormonul care ne construiește relațiile

Oxitocina, hormonul care ne construiește relațiile
Până în urmă cu aproximativ 100 de ani, poeții, artiștii și filosofii erau cei care se ocupau de problemele legate de dragoste și atașamente. Mai recent însă, neurobiologia și endocrinologia, științe care...

Noi informații despre sindromul asociat cu COVID-19 la copii

Noi informații despre sindromul asociat cu COVID-19 la copii
Două studii americane aduc noi informații despre boala asociată cu COVID-19 care a afectat circa o mie de copii la nivel mondial. Se numește sindromul inflamator multisistemic la copii (MIS-C),...

Stresul cronic afectează creierul

Stresul cronic afectează creierul
Galerie Foto Stresul este considerat boala secolului 21 și adesea includem în acest concept orice fel de simptom ni se pare nelalocul său în comportamentul nostru sau în starea noastră fizică. Stresul este parte din viața...

Apendicul face parte din apărarea imunitară

Apendicul face parte din apărarea imunitară
Multă vreme s-a considerat că unele organe nu au nicio utilitate. Din categoria aceasta făceau parte amigdalele, apendicul şi, de aceea, se îndepărtau prin operaţii pe bandă rulantă. Teoria aceasta s-a...

Explicațiile psihologului: Despre omul “sintetic” și soluții la boala mileniului III - depresia

Explicațiile psihologului: Despre omul “sintetic” și soluții la boala mileniului III - depresia
În decursul dezvoltării civilizației sintetice (prin radio, tv, internet și telefon), unde imitarea altor culturi a devenit o activitate des întâlnită, omul nu și-a mai găsit liniștea. A primit mai mult decât...

Ce semnifică poftele alimentare

Ce semnifică poftele alimentare
Galerie Foto Probabil fiecăruia dintre noi i s-a făcut foame atunci când a trecut pe lângă vitrina unei cofetării sau când a văzut fotografii cu diverse feluri de mâncare în reviste sau scene din filme cu meniuri...

În Evul Mediu, era considerată AFRODIZIAC: Află ce efecte terapeutice uimitoare are de fapt această plantă

În Evul Mediu, era considerată AFRODIZIAC: Află ce efecte terapeutice uimitoare are de fapt această plantă
Este una dintre cele mai delicioase, sănătoase şi costisitoare legume. Primii muguri, care pot fi albi, verzi, roz verzui sau violet, sunt bogaţi în vitamine, minerale şi fibre. Mugurii tineri pot fi consumaţi...

5 leacuri băbești pentru durerea de dinți. Ce faci dacă nu reușești să ajungi la stomatolog?

5 leacuri băbești pentru durerea de dinți. Ce faci dacă nu reușești să ajungi la stomatolog?
Migrenele sau durerile de dinţi vă pot strica ziua, mai ales dacă apar din senin şi nu puteţi să vă duceţi imediat la medic. Nu intraţi în panică, pentru că leacul se află mai aproape decât credeţi, chiar...

De ce este recomandat consumul zilnic de nuci? Câte nuci trebuie mâncate în 24 de ore

De ce este recomandat consumul zilnic de nuci? Câte nuci trebuie mâncate în 24 de ore
Beneficiile nucilor pentru creier sunt foarte mari. S-a constatat recent că nucile sunt în măsură să dezvolte gândirea logică. Consumând nuci, organismul primeşte dopamină şi serotonină şi ca efect creşte...

Planta care a salvat-o pe Maica Domnului și pe pruncul Iisus vindecă 100 de boli

Planta care a salvat-o pe Maica Domnului și pe pruncul Iisus vindecă 100 de boli
De mii de ani, o mare atenţie a celor preocupaţi de terapiile naturiste a fost îndreptată către această plantă. Care este motivul pentru care mai este numită și „iarba sfântă" sau „hrana...

Descoperire „epocală”!!! Yoga poate proteja împotriva COVID-19

Descoperire „epocală”!!! Yoga poate proteja împotriva COVID-19
Yoga poate proteja împotriva COVID-19, spune un instructor. Desigur, practicat de 4 sau 5 ori pe săptămână, câte 20 de minute. Teoria e susținută de premierul Indiei, Narendra Modi, care îndeamnă oamenii să pr...

Biorezonanţa readuce în echilibru vibraţiile oricărui ţesut

Biorezonanţa readuce în echilibru vibraţiile oricărui ţesut
Reflexoterapia, una dintre cele mai apreciate terapii alternative, este o tehnică de masaj veche de 5.000 de ani. Recuperarea echilibrului energetic se face prin eliberarea toxinelor care se acumulează în zona din...

E cel mai banal instrument din bucătărie, dar folosirea lui... SPOREȘTE RISCUL DE CANCER. Au pățit-o și bucătari profesioniști!

E cel mai banal instrument din bucătărie, dar folosirea lui... SPOREȘTE RISCUL DE CANCER. Au pățit-o și bucătari profesioniști!
Poate că sună banal dar există un obiect în bucătăria noastră despre care specialiștii nu au o părere bună și susțin că sporește riscul de cancer. Aparatele de gătit cu gaz sunt periculoase nu numai...
Serviciul de email marketing furnizat de