Dacă murăturile completează masa în sezonul rece, zeama acestora este un adevărat elixir pentru sănătate. Prevenția apariției celulelor canceroase, stimularea digestiei și întărirea imunității sunt doar câteva dintre beneficiile acesteia, scrie clicksanatate.ro.
Zeama de murături se obține în urma procesului de fermentație naturală și astfel este îmbogățită cu acizi lactici, probiotice, precum și cu vitaminele A, B1, B2, B6 și B9, cunoscută și sub denumirea de acid folic. În această categorie intră doar murăturile preparate doar din apă și sare, făcute în casă, nu și cele care au în compoziția lor oțet.
Crește rezistența organismului la boli
Întrucât conține multă vitamina C, zeama de murături este recomandată celor care au sistemul imunitar slăbit. Acidul lactic din compoziția acesteia ajută la asimilarea proteinelor și a fierului. Astfel, întărește organismul și-l ajută să combată virusurile și bacteriile care declanșează bolile specifice sezonului rece.
Stimulează sistemul digestiv
Zeama de murături este sursă de probiotice, care au rolul de a proteja flora intestinală. Din acest motiv este recomandată persoanelor care urmează tratamente, în special cu antibiotice. În plus, îmbunătățește tranzitul intestinal, previne balonarea și senzația de preaplin după masă.