x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Ce s-ar întâmpla dacă ai avea mai mult creier

Ce s-ar întâmpla dacă ai avea mai mult creier

17 Sep 2015   •   12:58
Ce s-ar întâmpla dacă ai avea mai mult creier

Maimuța Mango și partenerul său în rezolvarea problemelor nu sunt doar niște primate simpatice, ci observarea lor ar putea da răspuns pentru una dintre cele mai interesante dileme: ce s-ar întâmpla dacă am avea mai mult de un creier?

Cele două primate sunt, deocamdată, separate fizic, dar vor fi în curând conectate mental, printr-o metodă pe care Miguel Nicolelis, profesor la Universitatea Duke, o studiază de ani buni. Misiunea vieții sale a fost studierea creierului, și în primă instanță, experimentele sale neurologice pe șobolani au fost cele care au atras atenția tuturor. Apoi, a reușit să învețe primatele să miște scaune cu rotile și exoscheleți folosindu-și exclusiv mintea.

De aici până la testarea celei mai nebunești idei a fost doar un pas. Cercetătorul vrea să creeze o nouă paradigmă prin conectarea creierelor cu mașinile și să testeze ideea de creier multiplu. Deși sună a ceva imposibil de realizat, uneori oamenii care sunt îndeajuns de lunatici încât să creadă că pot schimba lumea sunt cei care chiar reușesc să o facă.

Mai multe, pe playtech.ro.

×
Subiecte în articol: creier