x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Ceai sau cafea? Care este alegerea mai sănătoasă pentru tine

Ceai sau cafea? Care este alegerea mai sănătoasă pentru tine

de Anastasia Paul    |    18 Mai 2023   •   21:15
Ceai sau cafea? Care este alegerea mai sănătoasă pentru tine

Ceai sau cafea, ambele sunt atât de bune! Dar unii s-ar putea să se întrebe care băutură este mai sănătoasă.   

Deși răspunsul nu este prea clar, acesta nu este un lucru rău. Pentru că ambele oferă beneficii unice care pot susține un stil de viață sănătos, în funcție de nevoile și gusturile fiecăruia.

Când vine vorba de ceai versus cafea, băutura „mai sănătoasă” se reduce în cele din urmă la preferințele personale și nevoile alimentare. Ambele sunt surse grozave de antioxidanți dar pot varia ca valoare nutritivă, în funcție de modul în care le pregătești, scrie lifesavvy.com.

Iubitorii de cafea ar putea fi încântați să afle că studiile spun că aceasta poate reduce riscul apariției anumitor afecțiuni. Și băutorii de ceai pot sărbători, de asemenea, știind că ceaiurile bogate în antioxidanți oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Când hotărăști ce băutură este mai sănătoasă pentru tine, ia în considerare nevoile și obiectivele tale nutriționale. De exemplu, dacă încerci să reduci aportul de zahăr, alege opțiunea care nu conține îndulcitori.

Adăugarea de smântână sau zahăr la oricare dintre băuturi, le poate afecta beneficiile pentru sănătate. Amintește-ți - ceaiul și cafeaua au antioxidanți, nu smântâna și zahărul.

Totodată, conținutul mare de cofeină al cafelei stimulează vigilența mentală și energia mai mult decât ceaiul. Prea multă cofeină, totuși, poate duce la lipsa somnului sau la sentimente de nervozitate, caz în care poate vrei să alegi ceaiul. 

Deci, atunci când vine vorba dacă ceaiul sau cafeaua sunt mai sănătoase, vestea bună este că ambele pot fi. În cele din urmă, este o preferință personală.

×
Subiecte în articol: ceai cafea