x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Cereale care ne ingraşă

0
Autor: Cristina Andreea Calin 29 Oct 2007 - 00:00
Cereale care ne ingraşă

CE BEM, CE MÃ...NCÃ...M Â
Cănd spunem Musli ne găndim la un produs sănătos. Nu este vorba insă despre produsul analizat care conţine grăsimi hidrogenate care sunt foarte periculoase şi aditivi alimentari din categoria celor nocivi.



CE BEM, CE MÃ...NCÃ...M Â
Cănd spunem Musli ne găndim la un produs sănătos. Nu este vorba insă despre produsul analizat care conţine grăsimi hidrogenate care sunt foarte periculoase şi aditivi alimentari din categoria celor nocivi.

Fulgi de cereale extrudate cu nucă de cocos Musli Cerbonara se găsesc in general in magazine la raionul de produse sănătoase. Numai că citind eticheta, specialistul nostru, profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, ne spune că nu ar trebui să se afle acolo. A ajuns la această concluzie după ce a văzut că in compoziţia produsului intră: "fulgi de cereale extrudate (făină de orez, boabe de porumb, boabe de grău, zahăr, pudră de cacao degresată, lapte praf degresat, sare), sirop de glucoză-fructoză, stafide 11%, fulgi de ovăz aplatizaţi, bucăţi de cocos 6%, grăsimi vegetale hidrogenate, cocos răzuit 4,5%, mere 3,6%, bucăţi de ciocolată 3,5% (zahăr, masă de cacao, pudră de cacao degresată, unt de cacao), zahăr maltodextrină, agent de umezire (sorbitol - E 420), colorant natural (caramel E150), aromă naturală, emulsificator (lecitină de soia E 322). Produsul conţine dioxid de sulf (E220) şi poate conţine urme de alune, arahide şi migdale." Ni se oferă şi sugestii: in amestec cu lapte, produse lactate sau suc de fructe poate fi consumat imediat.

Valorile nutriţionale pentru de 100 grame de produs sunt următoarele: valoarea energetică 1818,6 kj(432,2 kcal), proteine 5,2 g, carbohidraţi 70,0, grăsimi 14,6 g.


ANALIZÃ.... Produs tipic cerealelor de mic dejun prelucrate fizic prin extrudare, proces in care amidonul este modificat in sensul transformării sale in forme uşor asimilabile, dar cu index glicemic ridicat, apropiindu-l de zaharurile cu absorbţie rapidă. Acest amidon extrudat induce eliberarea unei cantităţi mari de insulină agresănd pancreasul. Mai mult, fulgilor de cereale extrudaţi li s-au adăugat zahăr, sirop de glucoză fructoză, maltodextrină (toate cu index glicemic foarte ridicat), sporind incărcătura glicemică a produsului. De asemenea, produsul conţine grăsimi hidrogenate, extrem de periculoase pentru sănătate, sporind riscul de boli cardiovasculare. Fulgii mai conţin şi o sursă ascunsă de sare. Amestecului de cereale i s-au mai adăugat o serie de aditivi alimentari, printre care se remarcă dioxidul de sulf, un conservant chimic desosebit de periculos şi care poate declanşa crize de astm, alergii, impiedicănd totodată absorbţia unor vitamine din grupul B, absolut necesare pentru metabolizarea zaharurilor de aceste cereale.

Din punct de vedere al profilului nutriţional, produsul este dezechilibrat avănd un exces de zaharuri cu absorbţie rapidă, stresante pentru pancreasul endocrin. De asemenea, are şi o densitate calorică foarte mare - 432,2 kcal la 100 g produs. Aceste cereale conţin surse de gluten şi pot avea in compoziţie alune, arahide şi migdale.


CONCLUZII. Produsul nu este indicat supraponderalilor, obezilor, suferinzilor de sindrom metabolic, femeilor gravide şi care alăptează, copiilor, suferinzilor de boli cardiovasculare, hipertensivilor, asmaticilor, celor cu boli dermatologice. Cerealele vor fi consumate de diabetici doar cu avizul medicilor. Este interzis suferinzilor de celiachie din cauza conţinutului de gluten. De asemenea, nici alergicii la alune, arahide şi migdale nu trebuie să consume acest produs.

Citeşte mai multe despre:   bun de consum,   cereale

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Care sunt cei mai buni donatori de plasmă pentru COVID-19

Care sunt cei mai buni donatori de plasmă pentru COVID-19
Persoanele care au dezvoltat forme severe de COVID-19 sunt cei mai buni donatori de plasmă. Sexul, vârsta și severitatea bolii sunt importante în stabilirea nivelurilor de anticorpi care protejează...

Care sunt mișcările corecte când ne spălăm pe dinţi

Care sunt mișcările corecte când ne spălăm pe dinţi
În toate filmele, când unul dintre personaje se spală pe dinţi la baie, în faţa oglinzii, execută această igienă a gurii în mod greşit. Actorii plimbă periuţa de dinţi de la dreapta la sânga, o...

Incontinenta urinara si ce putem face?

Incontinenta urinara si ce putem face?
Galerie Foto Incontinenta urinara este o afectiune cronica tot mai des intalnita, ce afecteaza persoane din intreaga lume indiferent de sex, origine sau varsta. Fiindca este o afectiune care influenteaza negativ calitatea vietii,...

Nu ai apelat la implantul dentar din cauza pretului? Afla avantajele acestui tratament modern!

Nu ai apelat la implantul dentar din cauza pretului? Afla avantajele acestui tratament modern!
Galerie Foto Multe persoane au o dantura incompleta, dar aleg sa nu o refaca de teama durerii sau a costurilor mari. Ei bine, chiar daca pretul unui implant dentar este mai mare decat cel al altor proceduri, acest tratament iti...

Cât de eficient este antiviralul Remdesivir în tratarea infecției cu COVID-19

Cât de eficient este antiviralul Remdesivir în tratarea infecției cu COVID-19
Antiviralul Remdesivir nu este eficient în prevenirea mortalității din cauza infecției cu virusul SARS-CoV-2, arată un studiu realizat cu sprijinul OMS, citat de AFP. "Pare să aibă un efect redus sau niciu...

Care este riscul de infectare cu COVID-19 în timpul unei călătorii cu avionul

Care este riscul de infectare cu COVID-19 în timpul unei călătorii cu avionul
Infectarea cu virusul SARS-CoV-2 în avion este puțin probabilă în cazul în care pasagerii poartă mască, arată un studiu al armatei americane, efectuat în mai multe aeronave Boeing 767 și 777, cu ajutorul...

Terapia florală, un ajutor în perioadele de stres

Terapia florală, un ajutor în perioadele de stres
Galerie Foto Pandemia de coronavirus a adus, pe lână numărul uriaș de îmbolnăviri, și o creștere semnificativă a stării de stres a populației. De la simptome minore la cele mai grave, mulți oameni au reclamat stări...

Studiu: Europenii sunt tot mai bolnavi din cauza stilului de viață

Studiu: Europenii sunt tot mai bolnavi din cauza stilului de viață
Virusul SARS-CoV-2 a provocat decesul a peste un milion de persoane din cauza modului de viață nesănătos din ultimele trei decenii, se arată într-un raport publicat de publicația The...

Sănătatea orală pierde din importanță în contextul unei îngrijorări tot mai mari privind sănătatea generală

Sănătatea orală pierde din importanță în contextul unei îngrijorări tot mai mari privind sănătatea generală
Galerie Foto Peste jumătate (56%) dintre respondenții celui mai recent studiu demarat de Colgate în Europa nu obișnuiesc să își înlocuiască periuța de dinți după ce se confruntă cu alte probleme de...

Ce se întâmplă în caz de infectare simultană cu virusul gripei și COVID-19?

Ce se întâmplă în caz de infectare simultană cu virusul gripei și COVID-19?
Pacienţii care se infectează în acelaşi timp cu virusul gripei şi cu noul coronavirus pot face forme mai severe de COVID-19. Medicul primar Adrian Marinescu de la Institutul Naţional de Boli infecţioase "Matei...

Care este riscul de reinfectare cu COVID-19

Care este riscul de reinfectare cu COVID-19
Deși reinfectările cu virusul SARS-CoV-2 sunt foarte rare și, teoretic, simptomele ar trebui să fie mai ușoare a doua oară, există și excepții. Este cazul unui tânăr de 25 de ani, din Nevada, SUA, care a...

Cum ne putem infecta cu noul coronavirus în aer liber

Cum ne putem infecta cu noul coronavirus în aer liber
În plină pandemie de coronavirus este foarte greu să nu ne infectăm, la un moment dat, dar nu imposibil. Aproape toate cercetările realizate până acum arată faptul că  transmiterile au avut loc...
Serviciul de email marketing furnizat de