CE BEM, CE MĂNCĂM
Produsul poate fi consumat de aproape toate categoriile de persoane, cu excepţia celor care suferă de anumite boli, iar copiilor supraponderali şi obezi le este total interzis.Â
CE BEM, CE MĂNCĂM
Copiii, cu excepţia celor supraponderali şi obezi, pot consuma produsul fără probleme. Părinţii nu trebuie să uite insă că este necesar ca dieta micuţilor să fie foarte variată, pentru a aduce organismului tot ce are nevoie.
Miodowy Cheerios sunt cereale pentru micul dejun care se adresează in special copiilor. Ambalajul frumos colorat e făcut parcă să ii atragă pe copii. Inainte de a hotări dacă produsul este bun pentru cei mici trebuie să citim cu atenţie ce scrie pe etichetă. Ingredientele enumerate sunt: "cereale 62% (făină integrală din ovăz 15,3%, făină integrală din grău 15,3%, făină integrală din orz 13,6%, făină integrală din orez 10,7%, griş integral din porumb 7,1%), zahăr, miere 4,1%, amidon din grău, sirop de zahăr brun parţial invertit, migdale 1,5%, sare, ulei vegetal, corector de aciditate (fosfat trisodic E 339), antioxidant (extract bogat in tocoferol E 306), aromă, vitamine (vitamina C E 300, niacină, acid pantotenic, vitamina B6, riboflavină (vitamina B2) E 101, tianină (vitamina B1), acid folic, vitamina B12) şi minerale (calciu, fier). Poate conţine gluten. Poate conţine urme de arahide şi lapte". Valorile nutri-ţionale medii pentru 100 g de produs sunt: "valori energetice 1.590 kj/375 kcal, proteine 7,0 g, glucide: 78,5 g din care zaharuri 35,1 g, lipide 3,2 g, din care saturate: 0,8 g, fibre 5,2 g, sodiu: 0,5".
ANALIZĂ. Miodowy Cheerios este un produs de tip cereale de mic dejun cu un profil nutriţional dezechilibrat cu un exces de glucide cu absorbţie lentă şi rapidă, explică profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Produsul are o densitate energetică ridicată - 375 kcal/100 g. Conţine o sursă de fier de natură neprecizată (hemic, nehemic sau anorganic).
CONCLUZII. Produsul poate fi consumat in contextul unei diete echilibrate şi diversificate de toate categoriile de consumatori, cu excepţia persoanelor cu intoleranţă la gluten. De asemenea, suferinzii de diabet il vor consuma numai cu avizul medicului. Persoanele cu alergie la migdale şi la arahide şi cu intoleranţă la lactoză vor testa produsul inainte de a-l consuma. Persoanele care au contraindicaţii pentru consumul de fier vor evita cerealele. Supraponderalii şi obezii il vor consuma cu moderaţie.
Precizări
Rubrica "Ce bem, ce măncăm" se adresează persoanelor care doresc să afle ce conţin alimentele şi băuturile consumate zilnic şi efectele lor asupra sănătăţii. Cititorii işi pot exprima opiniile la numerele de telefon 021.318.20.37; 021.318.20.43. De asemenea ne puteţi trimite părerile şi sugestiile dumneavoastră cu privire la alimentele consumate zilnic la numărul de fax 021.318.20.35 sau pe e-mail bundeconsum@ jurnalul.ro. Dacă sunteţi interesat de caracteristicile vreunui produs alimentar, indiferent de natura sa, expediaţi pe adresa redacţiei (Piaţa Presei Libere numărul 1-3, corp D, Sector 1, Bucureşti) eticheta acestuia pentru a fi "analizată" de specialistul nostru. Ca modalitate de lucru, precizăm că profesorului doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, ii prezentăm compoziţia produsului şi datele nutriţionale preluate de pe eticheta acestuia, fără a i-l prezenta.Citește pe Antena3.ro