x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Consiliere de cuplu și cursurile despre relații – 2 aspecte de luat în considerare

Consiliere de cuplu și cursurile despre relații – 2 aspecte de luat în considerare

22 Noi 2022   •   13:13
Consiliere de cuplu și cursurile despre relații – 2 aspecte de luat în considerare

Pentru unele parteneriate, simplul sfat al unui bun prieten sau membru al familiei nu este suficient. Cel mai bun loc pentru a începe este să lucrezi cu un consilier profesionist. Ei te vor pe tine și partener cum să identificați ceea ce vă împiedică relația și, mai important, cum să găsiți rezoluții.

Este important să ai o persoană potrivită pentru luptele grele din relația ta. Consilierii de cuplu sunt acolo pentru a vă sprijini pe dumneavoastră și partenerul dumneavoastră în momentele grele și vă ajută să veniți cu un plan pentru a rezolva problemele împreună. Știați că consilierea de cuplu poate ajuta la salvarea căsătoriilor? E adevarat! Dacă doriți să aflați mai multe despre beneficiile consilierii de cuplu, vă rugăm să aruncați o privire la articolele noastre despre cursurile de relație.

Ce se face la consiliere de cuplu?

Consilierea învață cuplurile cum să evite conflictele și să le abordeze într-un mod sănătos. Scopul acesteia este de a păstra pacea în familie, de a se menține relația pe un drum armonios. A apela la consilier cuplu poate fi cea mai bună soluție când ai încercat tot ceea ce ținea de tine și nu a părut să dea roade.  

În ce constau cursurile despre relații?

Cursurile de relații sunt oferite la mai multe niveluri diferite și variază de la un consilier la altul. Unele îi învață pe oameni cum să facă față unei anumite probleme, cum ar fi lipsa încrederii în persoanele de sex opus sau furia, în timp ce alți specialiști se concentrează pe îmbunătățirea abilităților de comunicare.

Partenerii trebuie să aibă dorința de a schimba lucrurile și de a fi receptivi la ajutor din exterior, pentru ca ședințele de consiliere să aibă succes, ce se traduce prin rezultate. Cea mai frecventă problemă este lipsa de comunicare, iar în cadrul consilierii și a cursurilor, acest aspect se poate remedia. Un consilier de cuplu poate ajuta persoanele care intenționează să se căsătorească sau care sunt deja căsătorite, să găsească modalități de a-și îmbunătăți relația. De asemenea, ei pot ajuta cu dezacordurile legate de educația parentală, probleme sexuale și alte subiecte care pot apărea într-o căsătorie sau în relație de cuplu.

Beneficiile se pot vedea imediat, deoarece cei care caută un astfel de ajutor, participând la cursuri relatii, vor putea gestiona mai bine eventualele probleme care s-ar putea ivi în relația de cuplu sau în căsnicie.

Un consilier de cuplu are mai mult decât un fundal educațional în terapie de familie și psihologie, deoarece mulți au, de asemenea, diplome în sociologie, asistență socială sau un alt domeniu conex. Sunt momente când cuplurile au nevoie de ajutorul unui consilier profesionist, iar să ceri ajutorul unui consilier de cuplu este o idee bună dacă te confrunți cu atitudini diferite între tine și partenerul tău. Acest lucru se poate manifesta prin unul sau mai multe dintre următoarele semne:

● Tu și partenerul tău sunteți dezamăgiți unul de atitudinea celuilalt

● Simți că nu poți să-ți comunici sau să-ți exprimi sentimentele partenerului tău, deoarece acesta nu pare să vrea să asculte sau să răspundă

● Consideri că nu are rost să comunici pentru că știi că în cele din urmă se va ajunge la ceartă

● Crezi că relația nu decurge așa cum ți-ai dori

Oamenii apelează la un consilier de cuplu atunci când se confruntă cu niveluri ridicate de conflict și negativitate în relația lor. S-ar putea argumenta că nu există niciodată un moment bun pentru a căuta ajutor profesional, dar este de obicei recomandat să se consulte un specialist atunci când un partener dorește ca relația funcționeze și să evolueze armonios.

 

 

×