x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Controale în pieţe de Sărbători

Controale în pieţe de Sărbători

de Mihaela Ionescu    |    06 Apr 2009   •   00:00

Activitatea de supraveghere sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale are scopul de a preveni apariţia toxiinfecţiilor alimentare şi a zoonozelor.



Acţiunea vizează târgurile de animale, pie­ţele agroalimentare, complexurile alimentare, magazinele şi unităţile care recepţionează, depozi­tează, prelucrează, transportă şi comer­cializea­ză produse alimentare, inclusiv brută­rii, patiserii, cofetării şi unităţi de ambalare a vopselei pentru ouă.

În pieţele agroalimentare, personalul de specialitate care asigură supravegherea sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor va verifica documentele care atestă provenienţa şi salubritatea, modul de depozitare şi comercializare a produselor alimentare.

Fiecare DSVSA judeţeană, la soli­citarea administraţiei locale, va aviza funcţio­narea unor spaţii pentru sacrificare, numai pentru o perioadă de 10 zile, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale. Spaţiile respective trebuie să îndeplinească condiţiile de igienă prevăzute de lege, unde sacrificarea mieilor se va face sub supraveghere sanitară veterinară. Toate punctele de sacrificare auto­rizate în pieţe şi târguri vor dispune de echipamente de asomare puse la dispoziţie de administraţia pieţelor.

×
Subiecte în articol: bun de consum