x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Crispy grissini cu ulei de masline

Crispy grissini cu ulei de masline

de Cristina Andreea Calin    |    12 Ian 2007   •   00:00
Crispy grissini cu ulei de masline

Produsul se lauda cu un continut ridicat de ulei de masline, dar cer-cetandu-i atent eticheta, specia-listul nostru a scos la iveala ca ingredientul minune nu este prezent decat intr-o cantitate mica.

CE BEM, CE MANCAM
Sunt anumite produse pe eticheta carora apare cate un ingredient minune, care ii confera imaginea de produs superior celorlalte din categoria lui. In aceasta categorie se incadreaza si Crispy Grissini cu ulei de masline.

Crispy Grissini cu ulei de masline contin, conform etichetei, ingrediente obisnuite pentru fabricarea unui astfel de produs: faina, grasimi vegetale, drojdie, sare, extract de malt, zahar, acid citric (E330), ulei de masline.

NUTRITIONAL. Eticheta nutritionala ne spune ca produsul contine 5,79% carbohidrati, 4,35% grasimi si 5,48% proteine. Densitatea energetica este de 85,53 Kcal, probabil la 100 de grame de produs, deoarece nu se specifica la ce se raporteaza continutul din punct de vedere gravimetric sau volumetric. Specialistul nostru, profesorul Gheorghe Mencinicopschi, spune insa ca eticheta nutritionala nu este corecta si numai prin simplul fapt ca adunand procentele nutrientilor principali rezulta ca are un continut de substanta uscata de doar 15,62%. Folosind aceste informatii, specialistul nostru nu poate decat sa deduca faptul ca restul ar fi trebuit sa fie apa sau alte ingrediente nespecificate, ceea ce ar face ca produsul sa nu mai aiba consistenta obisnuita unei grisine.

Cercetand atent eticheta produsului Crispy Grissini cu ulei de masline, profesorul Gheorghe Mencinicopschi ne spune ca din punct de vedere nutritional avem in fata un produs dezechilibrat. De asemenea, deoarece are in compozitie un exces de glucide cu absorbtie rapida, produsului i se imprima un index glicemic ridicat. Din cauza acestor considerente, produsul trebuie consumat cu moderatie de toate categoriile de persoane, chiar si sanatoase, iar bolnavii de diabet numai cu avizul medicului curant.

FARA BAZA. Ambalajul produsului scoate in evidenta ca aceste grisine - Crispy Grissini cu ulei de masline - ar contine o cantitate semnificativa de ulei de masline, ceea ce i-ar conferi o calitate superioara, insa din enumerarea ingredientelor, care se face de la materia prima aflata in cea mai mare cantitate in produs la cea mai putin prezenta, rezulta ca acesta se gaseste in cantitatea cea mai mica in produs.

×
Subiecte în articol: bun de consum ulei măsline