CE BEM, CE MĂNCĂM
Pe etichetă scrie foarte mare că nu are zahăr. Persoanele mai grăsuţe şi diabeticii s-ar putea simţi atraşi de acest desert. Specialistul nostru le recomandă să se găndească de două ori inainte de a-l consuma.
CE BEM, CE MĂNCĂM
Pe etichetă scrie foarte mare că nu are zahăr. Persoanele mai grăsuţe şi diabeticii s-ar putea simţi atraşi de acest desert. Specialistul nostru le recomandă să se găndească de două ori inainte de a-l consuma.
Croissantul Antonelli a fost creat pentru persoane diabetice. Pe ambalaj scrie mare că nu are zahăr. Lista de ingrediente este in schimb foarte lungă: "Făină de grău, margarină vegetală (grăsimi şi uleiuri integral vegetale, apă, sare, emulsionanţi E 471 mono şi digliceride ale acizilor graşi şi E 472 (c) esteri glicerici ai acidului citric cu acizi graşi, arome, corector de aciditate - E 330 acid citric, colorant E 160a caroten, drojdie naturală, ouă şi gălbenuşuri de ouă, edulcorant, maltitol E 965, apă, unt, suc natural concentrat de pere, emulsionant: mono şi digliceride ale acizilor graşi E 471, proteine din lapte, stabilizatori: sirop de sorbitol E 420, fibre din cereale, lapte praf degresat, unt de cacao, praf de extract de malţ, sare, arome, conservant propionat de calciu E 282. Umplutură 23%: cremă de ouă - sirop de maltitol din porumb E 965, apă, stabilizator: sorbitol (E 420i), grăsimi vegetale rafinate, lapte praf integral, gălbenuşuri de ouă, amidon modificat de porumb (E 1422), arome, conservant sorbat de potasiu (E 202), colorant - caroten
(E 160a)". La consumul unui croissant care are 42 de grame, organismul nostru va primi: 175,9 kcal, kj 736,2, proteine: 2,5 g, carbohidraţi: 22,9 g, grăsimi 8,3Â g.
ANALIZĂ. Croissantul analizat este un produs specific de patiserie, cu profil nutriţional dezechilibrat, cu un exces de glucide in amestec cu grăsimi hidrogenate nesănătoase. Acesta mai conţine o gamă largă de aditivi alimentari, atăt in foietaj, căt şi in umplutură, cu rol de umectanţi, emulsifianţi, coloranţi, stabilizatori, conservanţi, edulcoranţi. Produsul are o densitate energetică ridicată, 418 kcal/100 g, ne explică profesorul Gheorghe Mencinicopschi.
CONCLUZII. Produsul nu este indicat copiilor, femeilor insărcinate şi care alăptează, supraponderalilor şi obezilor, suferinzilor de boli hepatice şi renale, de boli cardiovasculare, bolnavilor de maladii neurodegenerative. Diabeticii il vor consuma numai cu avizul medicului curant. Este interzis suferinzilor de celiachie. Â
Precizări
Rubrica se adresează persoanelor care doresc să afle ce conţin alimentele şi băuturile consumate zilnic şi efectele lor asupra sănătăţii. Cititorii işi pot exprima opiniile la numerele de telefon 021.318.20.37; 021.318.20.43 sau pe e-mail bundeconsum@jurnalul.ro. Dacă sunteţi interesat de caracteristicile unui produs, expediaţi pe adresa redacţiei (Piaţa Presei Libere numerele 1-3, corp D, Sector 1, Bucureşti) eticheta acestuia pentru a fi "analizată" de specialistul nostru. Ca modalitate de lucru, precizăm că profesorului doctor Gheorghe Mencinicopschi ii prezentăm compoziţia produsului şi datele nutriţionale preluate din eticheta acestuia, fără a i-l prezenta.Citește pe Antena3.ro