x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Cum poți avea un abdomen PLAT după naștere

Cum poți avea un abdomen PLAT după naștere

de Magda Bucur    |    12 Noi 2015   •   20:05
Cum poți avea un abdomen PLAT după naștere
Sursa foto: gmast3r

Printre dorințele cele mai arzătoare ale femeilor, după naștere, se numără și revenirea la silueta de dinainte de sarcină. Dacă la unele femei acest lucru se întâmplă natural, fără prea mari eforturi, există cazuri în care nici regimul alimentar strict, nici exercițiile fizice intense nu pot topi grăsimea acumulată în unele zone ale corpului și nu pot ajuta la întinderea pielii, care atârnă într-un mod neplăcut. Ce este de făcut în aceste cazuri? Unele femei decid să recurgă la ajutorul chirurgilor esteticieni.

Printre cele mai comune aspecte deranjante pentru proaspetele mămici sunt schimbările legate de forma și mărimea sânilor, pielea care atârnă la nivelul abdomenului, vergeturile și depozitele de grăsime. Aspectul plat al abdomenului este cel mai greu de recuperat, motiv care afectează în mod special tinerele mame și la nivel emoțional sau psihologic.

Cea mai frecventă ope-rație este cea de abdominoplastie, prin care se înlătură pielea în exces, odată cu vergeturile de pe ea, dar și depozitele de grăsime din regiunea abdominală.

De asemenea, mușchii abdominali verticali, întinși și slăbiți în timp, pot fi întăriți pentru a da aspectul unui abdomen mai ferm și mai plat. Operația se poate face prin două incizii, atunci câd este totală: în jurul buricului și în zona pubiană, de la un șold la celălalt. Dacă este doar o abdominoplastie parțială, se face o singură incizie, în zona pubiană.

Factori precum sarcina, ereditatea sau slăbitul masiv pot duce la apariția unui șorț de piele abdominală care atârnă. Acesta poate avea atât depozit de grăsime, cât și vergeturi. Atunci când acest tip de pro-bleme persistă și în urma exercițiilor fizice și a regimului alimentar echilibrat, singura soluție este intervenția chirurgicală.
Călin Doboș, chirurg estetician

Operația se poate face după cel puțin șase luni de la naștere și o lună după ce alăptarea s-a încheiat. După operație, cicatricea care rămâne este permanentă, dar se estompează cu timpul.
 

×