x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Cum să alegi medicul potrivit pentru o intervenție estetică

Cum să alegi medicul potrivit pentru o intervenție estetică

17 Mai 2023   •   17:21
Cum să alegi medicul potrivit pentru o intervenție estetică
Sursa foto: freepik

Dacă ai decis că este timpul să apelezi la o intervenție estetică pentru a-ți îmbunătăți aspectul fizic, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te asiguri că alegi medicul potrivit. Nu este o alegere ușor de făcut, dar contează enorm pentru succesul și siguranța procedurii. Ți-am pregătit câteva sfaturi și recomandări care te vor ajuta să iei cea mai bună decizie.

1. Evaluează experiența și calificările medicului 

Educația și pregătirea profesională a medicului reprezintă un criteriu foarte important, de care este bine să ții cont. Informează-te la ce instituții de învățământ a studiat, ce specializările are, unde și-a desfășurat activitatea, ce certificări și acreditări are, dar și dacă este sau nu membru al unor organizații și asociații profesionale de profil. Toate acestea arată că medicul respectiv îndeplinește anumite standarde de calitate și că este recunoscut în domeniu. Contează și dacă participă la conferințe, cursuri și workshop-uri de specialitate - asta arată că este interesat în a se menține la curent cu noutățile și inovațiile din acest domeniu.

Experiența practică este un alt criteriu important. Află câtă experiență are în efectuarea diverselor tipuri de intervenții estetice, inclusiv a celei care te interesează pe tine, dar și ce fel de rezultate a obținut în cazuri similare.

2. Analizează portofoliul său

Pentru a putea alege un chirurg plastician bun pentru o intervenție estetică, este important să acorzi puțin timp și analizei portofoliul său. În acest fel, vei putea afla exact ce tehnici utilizează și ce proceduri a mai efectuat. De asemenea, evaluarea fotografiile înainte și după intervenția estetică te va ajuta să-ți faci o părere despre calitatea și naturalețea rezultatelor obținute de medic și dacă acestea corespund sau nu așteptărilor tale.  

3. Caută testimoniale ale altor pacienți 

Părerile și recomandările altor pacienți pot reprezenta o sursă importantă de informații și te pot ajuta să-ți formezi o imaginea obiectivă asupra calității serviciilor oferite de un anumit medic. Poți găsi astfel de recenzii pe forumurile de discuții, pe rețelele de socializare sau pe site-ul medicului respectiv ori al clinicilor în care își desfășoară activitatea. Dacă ai cunoștințe care au avut nevoie de serviciile unui astfel de medic în trecut, nu ezita să ceri și părerea acestora, în special dacă au apelat la intervenții similare cu cea care te interesează pe tine.

Nu uita totuși că, până la urmă, fiecare pacient este unic și reacționează diferit la procedurile estetice, astfel încât experiența altor persoane poate oferi doar o perspectivă generală asupra competențelor medicului, dar nu și o garanție a rezultatelor. 

4. Programează-te la o consultație 

O consultație este singura modalitate de a afla exact dacă medicul în cauză reprezintă alegerea perfectă pentru tine. Nu-ți va oferi doar ocazia de a afla răspunsuri la toate întrebările pe care le ai legate de intervenția respectivă, ci și de a stabili dacă există o compatibilitate medic-pacient, dacă este posibilă stabilirea unei relații de comunicare deschisă și sinceră între voi doi.

Un medic bun îți va explica tot ce trebuie să știi despre o intervenție estetică, iar prin asta ne referim nu doar la avantajele acesteia, ci și la riscurile și complicațiile asociate, și te va ajuta să-ți creezi așteptări realiste în ceea ce privește posibilele rezultate.

5. Verifică clinica unde urmează să se desfășoare intervenția 

Este important să verifici și acreditările și certificările clinicii în care urmează să fie efectuată intervenția. Clinica trebuie să dețină acreditări și certificări recunoscute, care garantează respectarea unor standarde de calitate și siguranță în domeniul chirurgiei plastice. De asemenea, trebuie să te asiguri că spațiile și echipamentele clinicii sunt curate și bine întreținute și că tehnologia și echipamentele medicale disponibile pot oferi cele mai bune rezultate în ceea ce privește procedurile estetice.

Alegerea medicului potrivit pentru o intervenție estetică este esențială pentru a obține rezultatele dorite. Sperăm că recomandările de mai sus se vor dovedi utile și te vor ajuta să faci cea mai bună alegere.

×