x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Cum să crești nivelul de adrenalină în concediu:  5 idei de încercat

Cum să crești nivelul de adrenalină în concediu:  5 idei de încercat

13 Oct 2022   •   13:56
Cum să crești nivelul de adrenalină în concediu:  5 idei de încercat
Sursa foto: Shutterstock

Te pregătești de concediu și vrei să-ți dai un reset total, să alungi stresul și oboseala care s-au strâns într-un an de zile. Iată cum poți să petreci o vacanță activă, în care aventurile în natură îți vor crește nivelul de adrenalină.

Mergi cu bicicleta prin țară în zone de deal și de munte

O idee bună pentru vacanța ta activă este să încerci mountain bike. Ia-ți o bicicletă pentru terenuri accidentate și descoperă locuri pitorești, din țară sau din străinătate. Te vei relaxa și în același timp vei face multă mișcare, exact ce-ți trebuie ca să te remontezi și să te încarci cu energie.

Alege trasee cu un grad redus de dificultate, dacă ești începător în plimbările pe bicicletă în condiții mai grele decât cele din oraș. Poți să mergi în excursii organizate de cluburile de ciclism montan, ca să te distrezi împreună cu pasionații de natură și sport. 

Încearcă o tură de rafting pe râuri repezi

Cu siguranță vei crește nivelul de adrenalină dacă mergi într-o vacanță cu ture de rafting. Vâslirea în ape repezi reprezintă o experiență unică, pe care o vei trăi cu sufletul la gură și te vei simți ca un erou dintr-un film de acțiune.

Acest sport acvatic outdoor constă în parcurgerea unor trasee în bărci pneumatice, în echipe de două sau mai multe persoane. Măiestria constă în evitarea obstacolelor și sosirea la mal înaintea celorlalți competitori. Poți să faci rafting în România pe râurile Bistrița, Timiș, Mureș, Jiu, Cerna, Nera, Arieș sau Buzău.

Trăiește o aventură în aer liber la trekking

Ți-e dor de-o vacanță cu rucsacul în spate, pe cărări de munte? Poți să treci la următorul nivel și să mergi la o tură de trekking. Te vei bucura de o călătorie plină de aventuri, cu drumeții, trasee dificile, campare în locuri retrase și priveliști de vis.

Ca să ajungi în regiunile de trekking vei merge cu mașina, așa că interesează-te unde găsești combustibili la prețuri convenabile. De exemplu, cu un card de cumpărături în lei, dacă alimentezi la Rompetrol de cel puțin 200 de lei, primești 10 lei bani inapoi pe card. Beneficiezi de eșalonarea plății în 3 rate fără dobândă*, ai și 0.3% bonus, sumă care ți se întoarce automat pe card. Poți face două astfel de tranzacții pe lună, pentru a câștiga bonusul de 20 lei și poți repeta aceste două tranzacții lună de lună.

Descoperă adâncurile mărilor prin snorkelling

Poți să te distrezi într-o vacanță activă la mare și la soare, într-o destinație exotică, unde apa este turcoaz, nisipul alb, palmierii verzi și peștii multicolori. Trăiește o experiență plină de adrenalină încercând scufundări în apele limpezi ale mărilor și oceanelor.

Inițierea în snorkelling este ușoară, vei învăța să înoți în adâncuri, vei admira flora, fauna și peisajul marin. Dacă ești pasionat de sporturi acvatice, poți să treci ulterior la scufundări de mare adâncime sau scufundări libere.

Bucură-te de întinderile albastre la yachting

Crește-ți nivelul de adrenalină și transformă-te pe durata vacanței într-un neînfricat căpitan de vas! Este extraordinară senzația de libertate pe care o ai atunci când navighezi pe un vas cu pânze. Te simți ca un marinar, gata să înfrunte pericolele de pe mare, te relaxezi în aer liber și faci mișcare, așa cum îți dorești.

Poți să-ți iei permis de skipper sau să mergi însoțit de un marinar profesionist. Ai ocazia să călătorești de-a lungul țărmului românesc al Mării Negre sau să te aventurezi pe alte mări ale lumii, ca un adevărat explorator. Echipajul va fi format din familie și prieteni, ca să vă distrați în cea mai frumoasă vacanță petrecută împreună!

* Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

×