x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Cum să te menții în formă, fără să mergi la sală? TOP 5 sfaturi

Cum să te menții în formă, fără să mergi la sală? TOP 5 sfaturi

05 Dec 2023   •   15:25
Cum să te menții în formă, fără să mergi la sală? TOP 5 sfaturi
Sursa foto: pexels.com

Sălile de fitness nu sunt pentru toată lumea! Dacă te numeri printre cei care nu au o afinitate pentru săli, dar totuși vrei să te menții în formă, să știi că o poți face și fără să mergi într-un astfel de loc. Există numeroase activități pe care le poți desfășura, care să te ajute să fii sănătos și să ai o viață activă. Astfel că, dacă vrei să descoperi care sunt câteva activități de acest gen, citește acest articol în continuare!

Iată ce activități poți desfășura și tu chiar astăzi

 

1. Mănâncă sănătos

Un prim pas către o viață mai calitativă și un corp în formă, este să mănânci cât mai sănătos posibil. Ce înseamnă asta? Renunță la mâncărurile procesate din comerț, consumă cât mai puțin zahăr și adaugă multe fructe și legume în dieta ta. De asemenea, nu uita să consumi alimente bogate în proteine, pentru a îți crește masa musculară și totodată pentru a îți susține sănătatea oaselor!

 

2. Plimbă-te zi de zi

Plimbările zilnice pot face cu adevărat diferența! Mersul pe jos este mult mai eficient decât am crede mulți dintre noi. Poate reduce stresul, anxietatea, poate spori creativitatea și îți poate îmbunătăți funcția cardiacă!

 

Dacă timpul îți permite, atunci ia-ți o oră în fiecare zi și acord-o unei plimbări. Te poți duce oriunde vrei! În parc, într-un mall sau chiar prin pădure. 

 

3. Fă sport acasă

Dacă totuși vrei să faci sport, atunci fă de acasă! Îți poți crea propriul tău spațiu dedicat activităților fizice.  În acest spațiu poți să aduci și câteva aparate de sport precum o bandă de alergat, un stepper, un aparat de abdomene etc. Toate aceste produsele le găsești chiar acum pe altex.ro, în numeroase variante și la prețuri foarte bune!

 

Pe lângă aparate poți lua și o saltea de yoga și câteva gantere. Cu toate aceste echipamente poți face exerciții în confortul casei tale, fără să mergi la sală!

 

5. Mergi la înot

Pentru zilele în care vrei să faci o activitate mai relaxantă, atunci mergi la înot! Este un tip de activitate care necesită un minim de efort din partea ta, dar care oferă numeroase beneficii. Poți merge în fiecare săptămână la înot, câte o oră. Vei vedea în scurt timp cât de bine te vei simți!

 

6. „Spune da” scărilor

De fiecare dată când ai de ales între scări și lift, alege scările! Deși este mai comod și mai ușor să iei liftul, aici nu este vorba despre asta. Poate că nu pare a fi o schimbare foarte mare, dar în timp îți vei da seama cât de bună a fost această decizie. Urcarea scărilor îți poate activa numeroase grupe de mușchi, deci nu este în zadar!

 

În concluzie, dacă îți dorești cu adevărat să te menții în formă și să duci o viață sănătoasă, există numeroase variante! Poți opta pentru cele menționate mai sus sau chiar să te gândești tu la alte opțiuni!

 

Sursă foto: Pexels.com

×