x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Exercitii fizice la malul marii

Exercitii fizice la malul marii

06 Apr 2006   •   00:00

In concediu este ideal sa uitam de stres, griji, oboseala... Daca imbinam perioada de relaxare psihica cu activitatea fizica la malul marii, cu siguranta ne vom intoarce acasa cu bateriile incarcate. Instructorul de fitness Luiza Bucur (foto), de la FC National Fitness Center, lector in cadrul Federatiei Romane Sportul Pentru Toti, ne sfatuieste sa profitam de aerul curat si de prezenta aerosolilor si sa efectuam zilnic 10-20 de minute de activitate fizica. Pe tarmul marii, noi va recomandam sa efectuati o serie de exercitii fizice simple, care antreneaza toata musculatura corpului. Aceste miscari constau in rotari de brate, de umeri, de bazin, fandari usoare inainte, inapoi, lateral, aplecari, indoiri, semigenuflexiuni. Ele se pot executa dimineata si/sau seara. "Miscarea in aer liber se poate face atat dimineata, cat si seara. Exercitiile facute dimineata ne confera vitalitatea necesara pentru o zi intreaga, iar cele efectuate seara ne ajuta sa ardem un numar mare de calorii", afirma instructorul Luiza Bucur. 10-12 repetari ale fiecarui exercitiu in parte ne ajuta sa mentinem tonusul pe perioada concediului, cand nu putem frecventa sala de fitness.

Activitati in functie de preferinte

In plus, la mare aveti la dispozitie o gama variata de activitati fizice: inotul, gimnastica in apa, voleiul pe plaja sau in apa, fotbalul pe plaja si nu numai. Puteti alerga, dimineata si seara, pe malul marii, desculti. In acest fel va veti stimula punctele reflexogene de pe talpa, care confera energie organismului. "De asemenea, alergarea pe malul marii intareste imunitatea, oxigenand la maximum plamanii", spune Luiza Bucur.

Stand departat, cu bratele lateral, ridicati bratele
Stand departat, cu mainile pe solduri, indoiti trunchiul lateral, ducand bratul stang coroana deasupra capului
Executati fandari inainte, apasand lent pe piciorul de sprijin
Stand departat, cu bratele ridicate, aplecati trunchiul in fata, ducand bratele lateral
Stand departat, cu mana dreapta pe sold si cea stanga la ceafa, indoiti trunchiul lateral, atingand genunchiul stang cu cotul
Stand departat, cu mainile sprijinite pe genunchi, coborati lent greutatea corpului de pe un picior pe altul

×
Subiecte în articol: armonia trupului