x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Familiile sărace nu işi asigură alimentaţia de bază

Familiile sărace nu işi asigură alimentaţia de bază

de Nicoleta Catana    |    07 Noi 2007   •   00:00

Pe parcursul lunii noiembrie, The Journal of the American Dietetic Association va propune spre dezbatere aspecte diferite ale nivelului scăzut de trai şi nutriţie, in special relaţia dintre venitul unei familii şi consumul de fructe şi legume. Un alt subiect pe care ediţia din luna acesta il va dezbate este un număr de trei studii axate pe diferite aspecte ale consumul de legume şi fructe de către populaţia cu venituri scăzute din Statele Unite ale Americii(SUA).


Cercetătorii americani doresc să facă o corelaţie căt mai apropiată de realitate intre consumul de fructe şi legume şi venitul unei familii pentru a dezvolta politicile publice atăt in SUA, căt şi peste ocean cu privire la schimbarea tendinţelor pe termen lung a familiilor cu venituri mici spre o alimentaţie nesănătoasă, se arată in Journal of the American Dietetic Association.

Autoarea a menţionat in introducerea studiului că in consumul de fructe şi legume se regăseşte un indicator proeminent pentru sănătate, datorită rolului său potenţial in prevenirea bolilor cronice. Ca atare, legătura dintre un nivel scăzut de trai şi consumul de fructe şi legume este semnificativă, intrucăt această problemă implică o paletă mare a populaţiei din ţările dezvoltate.

INGRIJORARE. Potrivit Departamentului pentru Agricultură din SUA (USDA), in 2005, 11% din familiile americane erau suspectate că nu au o alimentaţie sănătoasă. Organizaţia Oxfam din Marea Britanie a raportat aceeaşi problemă, cauzată de venitul scăzut al familiilor. Unul din cele trei studii publicate in The Journal acordă o atenţie deosebită impactului preţurilor legumelor şi fructelor asupra consumului, iar un altul tratează aceeaşi problemă, dar din punct de vedere al aşezării geografice. In final, al treilea compară in mod special dieta celor cu venituri mici, dar care beneficiază de hrană suficientă, cu cea a adulţilor din Delta Mississippi(o zonă a ţării care are cea mai mare rată de sărăcie) care nu au suficiente alimente.

VERDICT. Concluzia celor trei studii a fost că preţurile, indeosebi cele ridicate, au un impact real asupra consumului de fructe şi legume. In SUA mai puţin de 10% din totalitatea populaţiei deja este aşteptată să se incadreze in studiile şi predicţiile făcute de USDA.


×
Subiecte în articol: bun de consum