x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fructe la cutie

de Cristina Andreea Calin    |    24 Sep 2007   •   00:00
Fructe la cutie

CE BEM, CE MĂNCĂM
Produsul conţine in mare parte fructe, dar din cauza faptului că a fost supus unui proces termic, multe dintre vitamine au fost distruse, motiv pentru care nu poate fi echivalat cu un nectar proaspăt din caise.


CE BEM, CE MĂNCĂM
Cea mai mare parte a produsului este constituită din fructe, dar nu trebuie să uităm că a fost supus unui proces termic, distrugăndu-se o parte din vitamine.

Nectarul de caise cu pulpă şi zahăr "Vita" are o "fracţie masică minimă a conţinutului de fructe 50%". De pe etichetă mai aflăm că are ca ingrediente: "Pireu de caise 50%, sirop de zahăr, acid citric acidifiant E 330". Produsul analizat are o valoare energetică de 40 kcal la 100 de grame de produs şi 10 g de glucide. Nectarul este un produs pasteurizat.


ANALIZĂ. Produsul este un nectar cu pulpă de caise cu adaos de zaharoză şi acidifiant acid citric. Fiind pasteurizat, deci tratat termic, o parte importantă din vitamine şi toate enzimele au fost distruse, ne explică Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. De aceea nu poate fi echivalent cu un nectar proaspăt preparat din caise. Din punct de vedere al densităţii calorice are o valoare energetică scăzută.


CONCLUZII. Nectarul poate fi consumat cu moderaţie de toate categoriile de consumatori, fără a inlocui consumul de fructe şi legume proaspete. Diabeticii vor ţine cont de cantitatea de 10 g de glucide conţinută la 100 g de produs.
VITAMINE. Deşi este un produs natural, nu poate inlocui fructele proaspete

×
Subiecte în articol: bun de consum