Food and Agriculture Organization (FAO) va publica in şcolile generale un ghid cu toate informaţiiile necesare in domeniul nutriţiei. Acest proiect se vrea a fi unul dintre strategiile cele mai eficiente pentru combaterea malnutriţiei şi a bolilor cauzate de dietele cronice binecunoscute pănă acum, dar neglijate de prea multă vreme.
Food and Agriculture Organization (FAO) va publica in şcolile generale un ghid cu toate informaţiiile necesare in domeniul nutriţiei. Acest proiect se vrea a fi unul dintre strategiile cele mai eficiente pentru combaterea malnutriţiei şi a bolilor cauzate de dietele cronice binecunoscute pănă acum, dar neglijate de prea multă vreme. Ezzeddine Boutrif, directorul FAO Nutrition and Consumer Protection Division, a declarat că majoritatea oamenilor nu realizează că nu cantitatea de alimente consumată influenţează negativ sau pozitiv dezvoltarea, sănătatea şi capacitatea de a invăţa, ci calitatea acestora. Educarea copiilor in ceea ce priveşte nutriţia ii poate face pe aceştia conştienţi de cum să reuşească să se hrănească corespunzător vărstei lor, cum să prepare alimentele sănătos şI, bineinţeles, cum să evite riscurile consumului de alimente nocive. In calitate de viitori părinţi, ei vor cunoaşte beneficiile alăptatului şi ale altui mod de hrănire şi vor fi in măsură să işi indrume copiii spre un regim de alimentaţie sănătos. Legat de acest subiect, Boutrif a adăugat că Guvernul ar trebui să facă din educarea in domeniul nutriţiei o prioritate.
Â
Â
EFECTE. Bolile cauzate de dietele cronice, ca greutatea acumulată in exces şi obezitatea, diabetul, hipertensiunea, bolile cardiovasculare, nu sunt restricţionate in ţările cu venituri mari. Astfel de maladii sunt in continuă dezvoltare pe intreg glob, ca rezultat al unor stiluri de viaţă noi şi diferite obicieuri de a mănca. Global, 1,6 adulţi au un exces de greutate, iar 400 milioane sunt obezi. Potrivit the World Health Organization, două din trei persoane din această categorie acum trăiesc in ţări cu venituri mici şi moderate, care se află in plină perioadă de tranziţie. Peter Glasauer, un expert in educaţie in domeniul nutriţiei din cadul FAO, a declarat că, de asemenea, dezvoltarea economică şi globalizarea au determinat apariţia unor tipuri de produse alimentare şi au modificat tiparul modului de viaţă in multe ţări dezvoltate.
Â
Â