x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Ghid didactic in domeniul nutriţiei

0
Autor: Nicoleta Catana 19 Oct 2007 - 00:00

Food and Agriculture Organization (FAO) va publica in şcolile generale un ghid cu toate informaţiiile necesare in domeniul nutriţiei. Acest proiect se vrea a fi unul dintre strategiile cele mai eficiente pentru combaterea malnutriţiei şi a bolilor cauzate de dietele cronice binecunoscute pănă acum, dar neglijate de prea multă vreme.

Food and Agriculture Organization (FAO) va publica in şcolile generale un ghid cu toate informaţiiile necesare in domeniul nutriţiei. Acest proiect se vrea a fi unul dintre strategiile cele mai eficiente pentru combaterea malnutriţiei şi a bolilor cauzate de dietele cronice binecunoscute pănă acum, dar neglijate de prea multă vreme. Ezzeddine Boutrif, directorul FAO Nutrition and Consumer Protection Division, a declarat că majoritatea oamenilor nu realizează că nu cantitatea de alimente consumată influenţează negativ sau pozitiv dezvoltarea, sănătatea şi capacitatea de a invăţa, ci calitatea acestora. Educarea copiilor in ceea ce priveşte nutriţia ii poate face pe aceştia conştienţi de cum să reuşească să se hrănească corespunzător vărstei lor, cum să prepare alimentele sănătos şI, bineinţeles, cum să evite riscurile consumului de alimente nocive. In calitate de viitori părinţi, ei vor cunoaşte beneficiile alăptatului şi ale altui mod de hrănire şi vor fi in măsură să işi indrume copiii spre un regim de alimentaţie sănătos. Legat de acest subiect, Boutrif a adăugat că Guvernul ar trebui să facă din educarea in domeniul nutriţiei o prioritate.

Â

Â

EFECTE. Bolile cauzate de dietele cronice, ca greutatea acumulată in exces şi obezitatea, diabetul, hipertensiunea, bolile cardiovasculare, nu sunt restricţionate in ţările cu venituri mari. Astfel de maladii sunt in continuă dezvoltare pe intreg glob, ca rezultat al unor stiluri de viaţă noi şi diferite obicieuri de a mănca. Global, 1,6 adulţi au un exces de greutate, iar 400 milioane sunt obezi. Potrivit the World Health Organization, două din trei persoane din această categorie acum trăiesc in ţări cu venituri mici şi moderate, care se află in plină perioadă de tranziţie. Peter Glasauer, un expert in educaţie in domeniul nutriţiei din cadul FAO, a declarat că, de asemenea, dezvoltarea economică şi globalizarea au determinat apariţia unor tipuri de produse alimentare şi au modificat tiparul modului de viaţă in multe ţări dezvoltate.

Â

Â

OBIECTIVE. Noul ghid publicat de FAO pentru dezvoltarea curriculumului este tipărit pentru a veni in sprijinul Guvernului, profesorilor, experţilor nutriţionişti, profesionaliştilor in domeniul sănătăţii şi altor persoane implicate in planificarea programelor educaţionale in domeniul nutriţiei pentru clasele primare. Deşi conţine şi o secţie fundamentală pentru sănătatea in domeniul nutriţiei, ghidul nu reprezintă un manual in acest sens. Documentul este, de fapt, un pachet de informaţii alcătuit din  trei elemente, şi anume, o carte care explică ideile-cheie şi procesele in nutriţie, sănătate şi educaţie, un set de insemnări făcute de consumator de-a lungul procesului de planificare, un tabel cu curriculumul programei şcolare, obiective furnizate in scop didactic in domeniul educaţiei in ceea ce priveşte nutriţia in ţările dezvoltate. Ghidul este disponibil in limbile engleză şi franceză.
Citeşte mai multe despre:   bun de consum,   domeniul,   nutriţiei,   nutri

 

Ştiri din .ro




Mai multe titluri din categorie

Studiu: Gătitul cu biomasă, precum lemnul, poate duce la afecțiuni pulmonare

Studiu: Gătitul cu biomasă, precum lemnul, poate duce la afecțiuni pulmonare
Imaginile avansate obținute cu ajutorul tomografie computerizate au arătat că persoanele care gătesc folosind combustibil din biomasă pot dezvolta probleme pulmonare de la concentrația periculoasă de...

Cuvintele pe care le folosim, cauză a depresiei

Cuvintele pe care le folosim, cauză a depresiei
Depresia este o tulburare de dispoziție/stare foarte des întâlnită, din păcate.  Provoacă simptome severe care afectează modul în care te simți, gândești și gestionezi activitățile tale zilnice, iar...

Activitatea fizică reduce riscul de îmbolnăvire gravă cu virusul SARS-CoV-2

Activitatea fizică reduce riscul de îmbolnăvire gravă cu virusul SARS-CoV-2
Persoanele infectate cu virusul SARS-CoV-2 sunt mai protejate cu 34,3% de simptomele grave dacă desfășoară activități fizice, arată un studiu din Brazilia al Fundaţiei pentru Cercetare,...

Boala care te rătăceşte în propriul apartament

Boala care te rătăceşte în propriul apartament
Peste ultima parte a vieţii pluteşte ca un blestem boala Alzheimer, boala uitării, a confuziei în mintea omului. În creierul celor bolnavi de această maladie îngrozitoare se dereglează procesele biochimice, iar...

FDA autorizează primul test COVID-19 care poate fi folosit acasă

FDA autorizează primul test COVID-19 care poate fi folosit acasă
Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a Statelor Unite a emis o autorizație pentru utilizarea de urgență (EUA) a primului test de detectare a infecției cu COVID-19 care poate fi...

Ce eficiență are vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca

Ce eficiență are vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca
Compania britanică AstraZeneca împreună cu Universitatea Oxford au dezvoltat un vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2 a cărui eficiență este de 70%, transmite AFP. Studiile clinice intermediare au...

Pfizer anunță că vaccinul anti COVID-19 are o eficacitate de 95%

Pfizer anunță că vaccinul anti COVID-19 are o eficacitate de 95%
Compania americană de medicamente Pfizer anunță că rezultatele intermediare arată că vaccinul împotriva COVID-19 este eficient în proporție de 95% și protejează îndeosebi vârstnice, care au riscul...

Terapia florală, un ajutor în perioadele de stres

Terapia florală, un ajutor în perioadele de stres
Pandemia de coronavirus a adus, pe lângă numărul uriaș de îmbolnăviri, și o creștere semnificativă a stării de stres a populației. De la simptome minore la cele mai grave, mulți oameni au reclamat stări...

Schimbarea balanţei hormonale măreşte riscul de boli cardiace

Schimbarea balanţei hormonale măreşte riscul de boli cardiace
Odată cu instalarea menopauzei, multe femei se întristează că acesta este finalul rolului lor, că a venit sfârşitul. Este greşit! După apariţia menopauzei, în jurul vârstei de 50 de ani, femeile încep un...

Explicațiile psihologului: Nerepetarea greșelilor din trecut, dovadă de maturizare 

Explicațiile psihologului: Nerepetarea greșelilor din trecut, dovadă de maturizare 
Putem să ne criticăm dur sau putem să ne învățăm lecția; acestea sunt cele mai importante două direcții cu care se confruntă oamenii, iar de cele mai multe ori nefericirea este adusă de prima variantă, iar...

Schimbarea cristalinului în cataractă readuce vederea

Schimbarea cristalinului în cataractă readuce vederea
Operaţia de înlocuire a cristalinului în cataractă a devenit o intervenţie uzuală, fără internare, iar intervenţia redă vederea de dinainte. Pe de altă parte, în glaucom, operaţia este ulterioară...

Noi descoperiri despre cancer. Care sunt alimentele periculoase

Noi descoperiri despre cancer. Care sunt alimentele periculoase
Cercetătorii au descoperit o legătură moleculară directă între alimentație și riscul de dezvoltare a cancerului. O echipă internațională de cercetători a ajuns la concluzia că lactatele și carnea...

Efectele melatoninei asupra COVID-19

Efectele melatoninei asupra COVID-19
Melatonina ar putea ajuta la tratarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Clinica Cleveland. Aceasta este o substanță care reglează somnul și poate fi...

Un nou tratament pentru maladia Alzhaimer

Un nou tratament pentru maladia Alzhaimer
Un nou medicament pentru tratarea maladiei Alzhaimer este anunțat de compania Biogen. Acesta este  considerat eficient de Autoritatea pentru Medicamente și Alimente a SUA (FDA), transmite Reuters. Se...

Cum să gestionezi eficient intoleranța la lactoză

Cum să gestionezi eficient intoleranța la lactoză
Intoleranța la lactoză, care nu trebuie confundată cu alergia la proteinele din lapte, afectează tot mai multe persoane. Deși nu este periculoasă pentru sănătate, provoacă probleme digestive foarte dureroase. Ce...
Serviciul de email marketing furnizat de