x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Halva cu margarină

Halva cu margarină

de Cristina Andreea Calin    |    19 Noi 2007   •   00:00
Halva cu margarină

CE BEM, CE MÃ...NCÃ...M Â
In perioada postului avem nevoie de o alimentaţie diversificată. Producătorii profită, iar pe rafturi apar tot soiul de mărfuri mai sănătoase sau nu.


CE BEM, CE MÃ...NCÃ...M Â
In perioada postului avem nevoie de o alimentaţie diversificată. Producătorii profită, iar pe rafturi apar tot soiul de mărfuri mai sănătoase sau nu.


Este foarte util să citiţi cu atenţie etichetele produselor pe care vreţi să le cumpăraţi. In felul acesta puteţi evita achiziţionarea unui sortiment de halva care are in compoziţie margarină.
Â
Sublima, căci despre ea este vorba, conţine: "tahăn de floarea-soarelui (min. 51%), zahăr, grăsime vegetală hidrogenată, extract de ciuin, emulgator (E 471 - mono şi digliceride ale acizilor graşi), acidifiant: acid citric (E 330), esenţă de vanilie - artificială (de sinteză)". La un consum de 100 de grame de halva veţi acumula o valoare energetică de 545 kcal, proteine 10,6 g, glucide 55,0 g, lipide 31,4 g.


ANALIZÃ.... Halvaua este un produs specific bucătăriei orientale. Acest produs are o densitate energetică extrem de mare 545 - kcal/100 g. De vină pentru aceasta este cantitatea mare de zahăr rafinat (za-haroză) conţinută, care are un index glicemic foarte ridicat, periculos pentru pancreasul endocrin. Din păcate, acestui produs i s-au adăugat şi grăsimi vegetale hidrogenate (artificiale), periculoase pentru sănătate şi neutilizate pentru produsele tradiţionale din această categorie. Este demonstrat ştiinţific că acest tip de grăsimi de tipul margarinei provoacă boli cardiovasculare, obezitate şi afectează diferite organe. Profilul nutriţional al produsului este dezechilibrat prin exces de glucide şi lipide.


CONCLUZII.
Produsul nu este indicat copiilor, femeilor insărcinate şi care alăptează, supraponderalilor şi obezilor, celor cu sindrom metabolic (hipertensivi, cardiovasculari, celor cu cancere, cu boli neurologice şi neurodegenerative), bătrănilor, celor cu status proinflamator sistemic, persoanelor cu poliartrite reumatoide. Diabeticii il vor consuma numai cu avizul medicului curant.

×
Subiecte în articol: bun de consum