Inainte de a consuma conserva, este de preferat să aruncaţi uleiul, a cărui natură oricum producătorul nu ne-a dezvăluit-o.
File-ul de crap in ulei picant Dinandi are in compoziţie "crap 87 g, ulei rafinat vegetal 10%, sare iodată, boia uite 0,4%, boia dulce, piperone." Informaţiile nutritive medii pentru 100 g produs sunt următoarele proteine 13 g, glucide 0 g, lipide 19 g, valoare energetică 223 kcal/ 924 kj.
ANALIZĂ: Produsul analizat este o conservă tipică de peşte, sterilizată termic, pe bază de crap dezosat file, specie indigenă. Ar fi fost foarte util dacă s-ar fi specificat natura botanică a uleiului rafinat vegetal (soia, floarea-soarelui etc.), atenţionează specialistul nostru, profesorul Gheorghe Mencinicopschi. Din punct de vedere nutriţional, peştele reprezintă un aliment bogat in proteine, cu valoare biologică ridicată, care ar trebui să fie consumat de 2-3 ori pe săptămănă. De asemenea, peştele este o sursă bună de acizi graşi esenţiali, omega 3 cu lanţ lung, care fac parte din categoria grăsimilor sănătoase. Este de preferat să se consume peştele proaspăt, insă şi conservele de peşte procesate corect pot constitui un aliment sănătos şi util in diversificarea dietei. Produsul are o densitate calorică moderată.
CONCLUZII: Produsul poate fi consumat de toate categoriile de consumatori in contextul unei diete echilibrate şi diversificate. Pentru persoanele suferinde de boli hepatice, cardiovasculare, supraponderalitate şi obezitate vor indepărta uleiul din conservă, consumănd numai peştele.
Citește pe Antena3.ro