x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Infidelitatea. Ce urmăresc bărbații și ce vor femeile

Infidelitatea. Ce urmăresc bărbații și ce vor femeile

de Paul Bardasu    |    23 Ian 2023   •   05:50
Infidelitatea. Ce urmăresc bărbații și ce vor femeile

Conform statisticilor, bărbații au mai multe șanse să aibă relații în afara cuplului decât femeile și adesea caută mai mult sex sau atenție. Bărbații își exprimă dragostea într-un mod mai fizic și de multe ori le este greu să se exprime verbal, găsesc cu greu cuvintele potrivite pentru partenerele lor. Pentru ei, sexul devine, astfel, o cale importantă de conexiune și intimitate.

Dacă bărbații nu sunt mulțumiți din punct de vedere sexual, dacă partenera îi respinge adesea, atunci iau această respingere într-un mod personal și se pot considera cu ușurință neiubiți. De fapt, bărbații sunt mai predispuși decât femeile să trișeze din cauza sentimentului de insecuritate, notează platforma ATLAS.

În cazul femeilor, acestea când înșală încearcă adesea să umple un gol emoțional. Femeile se plâng frecvent că nu simt conexiune cu partenerul lor, nu se simt dorite și prețuite. Pentru ele, o aventură este mai degrabă un partener „de tranziție” pentru o femeie, este o modalitate de a încheia relația în care se află. Această persoană o ajută să facă acest lucru.

Sexul, principalul declanșator

Insatisfacția sexuală este un motor principal atât pentru bărbați, cât și pentru femei. În mod similar, plictiseala în relația de cuplu îi poate determina atât pe bărbați, cât și pe femei să trișeze. De altfel, într-un studiu efectuat pe bărbați și femei, ambele sexe au declarat că speră să își îmbunătățească viața sexuală, pentru că au considerat că acest lucru lipsește în relația lor principală.

Principalii factori de risc

Există o mulțime de motive pentru care bărbații sau femeile se pot angaja într-o legătură extramaritală.

Dependență: Problemele legate de abuzul de substanțe, indiferent dacă este dependența de alcool, droguri, jocuri de noroc, sunt factori clari de risc. Alcoolul, în special, poate reduce inhibițiile, astfel încât o persoană care nu s-ar gândi să aibă o aventură poate pune în acțiune acest lucru, dacă a băut.

Traumatisme la copil: Un istoric de abuzul sau neglijarea fizică, sexuală sau emoțională este asociat cu o șansă mai mare ca o persoană să înșele.

Expunerea la infidelitate în copilărie: Experiența anterioară legată de înșelare poate, de asemenea, să crească riscul de infidelitate. Cei care au avut un părinte care a avut o aventură au de două ori mai multe șanse să aibă ei înșiși o aventură.

Boli mintale: Unele boli mintale, precum tulburarea bipolară, sunt un factor de risc pentru a înșela.

Experiența anterioară: Conform unui studiu, cei care au fost implicați într-o relație în afara celei oficiale aveau de trei ori mai multe șanse să repete comportamentul în următoarea relație.

Probleme psihologice: Trăsăturile de personalitate narcisiste sau tulburarea de personalitate narcisistă sunt asociate cu o probabilitate mai mare de a înșela. Cu narcisismul, o aventură poate fi condusă de ego și de sentimentul de îndreptățire. Cei cu acest tip de personalitate au adesea lipsă de empatie, așa că nu conștientizează impactul acțiunilor lor asupra partenerului/partenerei.

Factori de risc în cadrul unei relații

Violența în familie și abuzul emoțional;

Deconectare emoțională și/sau fizică;

Presiunile financiare;

Lipsa de comunicare;

Lipsa de respect;

Compatibilitate scăzută (persoane care s-au căsătorit din motive greșite).

Se poate trece peste infidelitate

Unele cupluri pot trece prin infidelitate, pot recupera încrederea și pot continua să aibă o relație și mai bună, în timp ce altele nu pot. Cel care a avut o aventură poate face mai mulți pași pentru salvarea căsniciei. În primul rând, trebuie să înceteze să mai înșele, apoi, să fie răbdător și să-i ofere partenerului spațiu. Pentru a înțelege și a avansa cu adevărat, ambii parteneri vor trebui să-l asculte pe celălalt (ceea ce poate fi extrem de provocator în acest cadru) și să nu presupună că motivația sau sentimentele partenerului lor ar fi la fel ca ale lor.

Cele mai evidente semne de infidelitate în cuplu

Nu este niciodată ușor să afli că persoana iubită te înșală, însă un adevăr spus la momentul potrivit este mult mai important decât o minciună frumoasă care nu reflectă realitatea. Un fost agent FBI dezvăluie care sunt cele mai evidente 20 de semne ale infidelității, când vine vorba de viața de cuplu, scrie The Independent. Thomas Martin cu 40 de ani experiență în spate, a observat că există niște tipare care se tot repetă. Dacă observi unu-două semne dintre acestea, nu este un motiv de îngrijorare. În schimb, dacă sunt cel puțin 4-5 semne evidente, atunci există șanse mai mari să fie vorba despre infidelitate.

În afară de a petrece multe ore la serviciu sau în călătorii de afaceri ori a face mai puțină dragoste, un alt semn ar putea fi faptul că persoana care înșală are o nouă pasiune sau imagine de sine sau orice care o ajută să se îmbunătățească, probabil pentru altcineva. Cu toate acestea, poate cel mai important semn pe care nu trebuie să-l ignori este intuiția. Ascultându-ți instinctul, îți poți da seama că ceva este în neregulă la partener.

Cele mai comune semne de infidelitate

Schimbarea obiceiurilor

Ieșitul din casă devreme și revenirea acasă prea târziu

Călătoriile de afaceri

Absența în planurile de vacanță sau la evenimentele de familie

Orele suplimentare petrecute la locul de muncă sau oriunde altundeva

Cheltuieli inexplicabile

Conturi secrete (Instagram, e-mail)

Facturi ascunse în urma cărora s-a folosit cardul de credit

Îngrijire personală suplimentară

Miros străin sau rujul tipic pe guler

Cumpăratul de cadouri pe care nu le-ai văzut

Lucruri inexplicabile găsite, cum ar fi prezervativele din mașină

Mersul la o sală de sport

Apeluri pierdute de la un număr necunoscut

Mesaje text codificate sau secrete

Mai puțin sex

Tot timpul în gardă/defensivă

Minciuni evidente

Atitudine fermă/tranșantă/de moment

Persoanele care înșală urăsc vizitele-surpriză.

×
Subiecte în articol: infidelitate risc intimitate