x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    09 Oct 2007   •   00:00

Femeilor insărcinate le este recomandat un consum căt mai mare de peşte / Şcolarii sunt supuşi adevărat pericol din cauza proastei alimentaţii de care beneficiaz



POLEMICI. Conform unui grup de nutriţionişti, femeilor insărcinate le este recomandat un consum căt mai mare de peşte. Totuşi, au apărut nenumărate controverse legate de acest studiu, intrucăt cele pe cale să devină mame se tem că o cantitate mare de mercur, conţinut de peşte, ar putea dăuna nou născutului. Conform unui sondaj, 90% dintre femei consumă mult mai puţin peşte decăt este recomandat. Acestea ar trebui să includă in alimentaţia zilnică somon, ton, sardină, scrumbie. Se ştie că peştele ajută la dezvoltarea cognitivă şi a abilităţilor nou-născutului şi reduce semnificativ de-presiile. Insă peştele nu este recomandat a fi consumat in cantităţi mari intrucăt crescătoriile conţin in mod obişnuit antibiotice, coloranţi şi pesticide.


IN PERICOL. Un pediatru nutriţionist din cadrul Centrului Medical din New York a declarat că şcolarii sunt supuşi zilnic unui adevărat pericol din cauza proastei alimentaţii de care beneficiază, motiv pentru care numărul obezilor din răndul micuţilor a crescut dramatic in ultimul timp. Principala problemă cu care se confruntă părinţii este obişnuinţa copiilor cu gustul produselor de tip fast-food, cu băuturile răcoritoare, ceea ce duce inevitabil la o dependenţă faţă de aceste produse. In incercarea disperată a părinţilor de a incerca să ofere o alimentaţie căt mai sănătoasă copiilor, aceştia le creează un obicei din a lua masa la restaurant, insă este cea mai bună soluţie. (Nicoleta Catană)

×
Subiecte în articol: bun de consum