MODIFICÃ...RI. Conform unui nou proces de monitorizare, pe etichetele produselor alimentare se vor specifica toate modificările intervenite la nivelul atmosferei gazoase. Eticheta, denumită UPMâs Shelf Life Guard, va avea culoarea albastră şi il va informa pe procesator, distribuitor sau consumator că aerul a inlocuit gazele atmosferei modificate din ambalaj. Această etichetă vine in sprijinul industriei in procesul acesteia de a monitoriza produsele care se găsesc pe rafturile magazinelor, permiţăndu-le acestora să işi păstreze calitatea. De asemenea, această modificare ajută consumatorul să fie căt mai bine informat in ceea ce priveşte calitatea produsului. Modificarea culorii etichetei ii permite consumatorului să aprecieze produsul bazăndu-se pe propriul simţ.
DESCOPERIRI. Ceaiul, aparent cunoscut pentru efectele benefice asupra sănătăţii, ar putea fi şi o sursă bună de conservant pentru alimente, conform unui raport dat publicităţii de China. Extractele ceaiului Puer şi Fuzhuan microbiologic fermentate au potenţialul de a stopa diferite bacterii din alimente, inclusiv Bacillus cereus, Bacillus subtilis, Clostridium perfringens şi Clostridium sporogenes. Descoperirile au dat naştere multor polemici, ceea ce a dus la multe teste care să verifice efectele antimicrobiale. O altă neclaritate in privinţa efectelor ceaiului e posibilitatea ca acestea să aibă o influenţă asupra aromelor şi a aspectelor nutriţionale. (N.C.)
DESCOPERIRI. Ceaiul, aparent cunoscut pentru efectele benefice asupra sănătăţii, ar putea fi şi o sursă bună de conservant pentru alimente, conform unui raport dat publicităţii de China. Extractele ceaiului Puer şi Fuzhuan microbiologic fermentate au potenţialul de a stopa diferite bacterii din alimente, inclusiv Bacillus cereus, Bacillus subtilis, Clostridium perfringens şi Clostridium sporogenes. Descoperirile au dat naştere multor polemici, ceea ce a dus la multe teste care să verifice efectele antimicrobiale. O altă neclaritate in privinţa efectelor ceaiului e posibilitatea ca acestea să aibă o influenţă asupra aromelor şi a aspectelor nutriţionale. (N.C.)
Citește pe Antena3.ro