x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Cristina Andreea Calin    |    10 Dec 2007   •   00:00
IMBOGÃ...ŢIRE. Departamentul pentru Agricultură de la Washington a revizuit după 30 de ani programul pentru acordarea de hrană femeilor şi copiilor cu venituri foarte mici. Astfel s-a luat decizia ca la coşul zilnic să fie adăugate fructe, legume şi cereale integrale. De asemenea, s-a luat hotărărea de a se reduce cantitatea de produse cu
grăsimi saturate şi colesterol. Schimbările survin in urma constatării că populaţia are alte nevoi nutriţionale decăt in anii ’70. Aproximativ 9 milioane de femei şi copii pănă la 5 ani nevoiaşi işi pot cumpăra lunar alimente in valoare de 39 de dolari.


ALUNE. Alergiile mortale la alune apar la vărste foarte fragede, se arată intr-un studiu realizat de cercetători americani. De aceea, autorii ii sfătuiesc pe părinţi să introducă aceste arahide in alimentaţia copiilor căt mai tărziu, pentru a scădea riscul de alergii şi implicit de deces. Cercetătorii au arătat că părinţii le dau copiilor să consume produse cu alune după ce implinesc vărsta de un an. Mai mult, aceştia precizează că la vărste mai inaintate reacţiile alergiilor pot fi mai uşor anihilate, astfel incăt nu se mai ajunge la situaţii tragice. In SUA sunt aproximativ 1.800.000 de persoane cu alergii la alune. Dintre acestea, peste 200 mor anual din cauza reacţiilor foarte violente.

×
Subiecte în articol: bun de consum